CHP, 89. yılını kutladı

 

CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, parti yöneticileri ve üyelerin katılımı ile gerçekleşen törende, çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

9 Eylül 1922 tarihinin bağımsızlığımıza göz dikmiş düşmanın İzmir’de denize döküldüğü gün olduğuna dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Bir diğer değişle Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kesin olarak zafere ulaştığı gündür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin 9 Eylül 1923’te kurulmasının özellikle seçildiğini vurgulayan Avil, “Çünkü; CHP kurtuluşun partisidir. CHP’nin kuruluşunun 50. gününde de Cumhuriyet ilan edilmiştir. CHP, Cumhuriyeti kuran partidir. CHP’nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. CHP, kimsesizlerin kimsesidir, yani sahipsizlerin sahibidir. CHP, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin yılmaz savunucusudur. CHP üreten, ürettiği ile topluma değer katan her kesimin partisidir. CHP, Sosyal Demokrat kimliği ile sermaye ve emeği barıştıran partidir. CHP etnik, mezhep ve bölge ayrımı gözetmeksizin tüm yurttaşlarımızın partisidir” diye konuştu.

CHP’nin üniter devletin ve ülke bütünlüğünün güvencesi olduğuna dikkat çeken Avil şunları söyledi; “CHP cumhuriyetçidir, milliyetçidir, halkçıdır, devletçidir, laiktir, devrimcidir.

CHP’nin öncelikleri insandır, demokrasidir, insan haklarıdır, güvenliktir,

‘Yurtta barış dünyada barış’ ilkesini korumaktır.

CHP ahlaktır, hoşgörüdür, katılımcılıktır, onurlu çalışma hakkıdır. Herkese eğitimdir, herkes için sağlıktır. Yoksullukla mücadeledir. Cinsiyet eşitliğidir. Yenilikçidir. Çevreye duyarlılıktır.

CHP devrimci bir parti olduğu için her zaman yenilik ve gelişmelere açıktır. 89 yıldır dimdik ayakta durmasının sırrı buradadır.

CHP ne yoksulluk, ne baskı, ne ezilen, ne ezen, insanca ve hakça bir düzen diyebilenlerin ve böyle bir düzeni özleyenlerin partisidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.