Karacabeyliler Derneği’nden görkemli sünnet şöleni

Sünnet Şöleni'ne CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ve Mustafakemalpaşa Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper'in yanı sıra, sünnet olan çocukların aileleri, CHP Bursa İl yöneticileri, Mustafakemalpaşalılar Derneği, Ertuğrulgazi ve Osmangazi Derneği ile Karacabeyliler Derneği yöneticileri tam kadro katıldı.

Açılış konuşması yapan Bursa Karacabeyliler Derneği Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Meliha Turhan, “Bu proje kendi bütçemden 2 veya 3 çocuğu sünnet ettirmek istememle başladı. Ancak projeyi aktardığım Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanımız Sayın Yüksel Ceylan, bunu daha büyüterek 25 çocuğa çıkardı. En önemlisi de kıstası sadece Karacabeyli ve Bursalı insanların çocuklarıyla bağlı kalınmamasıydı. Bursa'da yaşayan herkese kucak açmamız ve hangi ilden, hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun bu projeye dahil edebilmemiz çok önemliydi.

Dernek Başkanımızın bu yöndeki desteğiyle birlikte içlerinde 14 yaşına gelmiş olan çocukların dahi olduğu ihtiyaç sahibi kişilere ulaşarak bu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Birlik ve beraberliğe gerçekten ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Bursa'ya böyle bir mesaj verme olanağı sağlayan Dernek Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerini alkışlıyorum” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Karacabeyliler Derneği'nin hızına yetişmenin mümkün olmadığını belirterek memnuniyetini dile getirdi.

Bursa'da böyle sosyal projelere imza atan bir başka derneğin daha bulunmadığını ifade eden Tayan, “İnsan ve insanlık adına birilerinin Bursa'da yol alıyor olmasının ve bunun da Karacabeyliler Derneğinin olmasından da son derece mutluyum” diye konuştu.

Milletvekili Tayan, “Bu organizasyonları yapmanın ne denli zor ve masraflı olduğunu benden daha iyi kimse bilemez. Yaklaşık 50 yıldır cemiyet ve siyaset hayatının içindeyim. Bir dernek kuracaksın, tek bir kuruş gelirin olmayacak ve bir yıl gibi kısa bir sürede bu derneği bu hale getireceksin. Taraflı tarafsız tüm Bursa ve Karacabey kamuoyunun taktirine layık işlere imza atan bu başkana ve yönetime bir kurum teslim edilse neler başarırlar bilemiyorum. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ise, projeye önemli katkı veren Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Meliha Turhan başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve davete gelenlere teşekkür etti.

Bursa'da yaşayan 110 bin Karacabeyliyi temsil ettiklerinin farkında olduklarını belirten Ceylan, “Sürekli projeler üretiyor ve hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bazı insanların bulundukları konum ve yaşadıkları yer itibarı ile yanlış işlere iştirak etme şansları olmaz. Bizler de çok şükür ki o insanlardanız. Çünkü biz Karacabeyliyiz ve taşıdığımız bayrağı en iyi şekilde daha da yukarılara ulaştırmaya gayret gösteren bir ekibiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.