Çevreci gençlerin ağaç rüyası gerçek oldu!

Karacabey Orhaniye Köyü’nün Bursa asfaltına uzanan bir kilometre uzunluğundaki yolu sağlı sollu ağaçlandırıldı.
Çevreci köy gençlerinin ağaçlandırma projesi kapsamında gerçekleşen organizasyonla 100’e yakın çınar toprakla buluşturuldu.
Karacabey Ömer Matlı İlkokulu Öğretmenlerinden Ayşe Işık ile eşi Ferhat Işık’ın öncülüğünde harekete geçen köy gençlerinin ağaçlandırma çalışmaları imece usulüyle gerçekleştirildi. Köy gençlerinin birliktelik içinde sergiledikleri çalışmalar iki gün sürdü. Orhaniye’li gençler, emeğini ve düşüncelerini kendileriyle paylaştıkları için Öğretmen Ayşe Işık ile Öğretmen Ferhat Işık’a teşekkür borçlu olduklarını söyledi.
Boş zamanlarını genellikle Orhaniye Köyü’nde geçiren Ayşe Işık, “Orhaniye, doğup büyüdüğüm ve çok sevdiğim bir köydür. Burasının yeşilini, toprağını, havasını suyunu insanlarını çok seviyoruz. Boş zamanlarımızı Orhaniye’de geçiriyoruz. Gençlerimizin ağaçlandırma isteklerini olumlu bulduk. Yolumuzun Bursa asfaltına kadar mesafedeki bölümün iki tarafını çınar ağaçlarıyla taçlandırdık. 100’e yakın çınarı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Orhaniye’li gençleri kutlayan Ayşe Işık, ağaç dikmenin önemine değindi. Işık diktikleri fidanların sevgi ile büyümesini diledi. Işık, “Köyümüzün girişini süsleyen çınar ağaçları hem görsel açıdan, hem doğa açısından önemli. Bizim için ağaç, hava, su, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardır. Köyümüzün gençleriyle yaptığımız çalışma umarım örnek olur. Çevre ve orman sevgisinin yaygınlaştırılması önemlidir. Daha iyi yaşanılabilir bir Orhaniye için ağaçlandırma çalışmalarının devam etmesini diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.