Çevre sorunları masaya yatırıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi tarafından başlatılan ve güncel çevre sorunlarının analizler eşliğinde ele anılarak, il geneline yayılması hedeflenen çalıştaylar dizisinin 10’uncu etabı, ‘Karacabey Çevre Sorunları Çalıştayı’ ile gündeme taşınırken, çalıştayda tüm çevresel sorunlar ve çözüm önerileri, SWOT analizleri eşliğinde ön plana çıkarıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi’nce il genelinde başlatılan çevre sorunlarının belirlenmesini hedefleyen çalıştaylar dizisinin son ayağı, Karacabey’de start aldı.

Geçtiğimiz hafta Atatürk Kültür Parkı’ndaki özel bir tesiste gerçekleştirilen ‘Karacabey Çevre Sorunları Çalıştayı’ kapsamında, ilçe genelindeki mevcut durum ile amaçlanan hedefler, tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Bursa genelinde toplam 17 ilçede gerçekleştirilmesi planlanan çalıştayların tamamlanmasının ardından, alınan sonuçların ilgili paydaş kurumlara hazırlanan bir raporla bildirileceği açıklandı.

Çevre Sorunları Analiz Edildi

“İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor” isimli çalıştaylar dizisinin, 10’uncu etabının Karacabey’de düzenlendiği oturumlarda, tüm çevre sorunları SWOT analizleri yapılarak, güçlü ve zayıf yanlar ile fırsat ve tehditler de göz önünde bulundurularak değerlendirilirken, toplantılarda çeşitli sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra; mahalle muhtarları da hazır bulundu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.