Çeşli, kültürel alanlara dikkat çekti

Karacabey İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Çeşli, ilçenin toplumsal ve kültürel alanlarla ilgili durumu hakkında değerlendirmede bulundu.
Karacabey’de, kültürel ve toplumsal yaşamın kahvehane ve ithal cafe kültürü arasında sıkışıp kaldığını dile getiren Çeşli, seçilmeleri halinde gönüllülerden ve okullardan destek alınarak Belediye tiyatrosu kurulacaklarını kaydetti. Çeşli, “Toplumsal kültürümüzün temel taşlarından halk oyunlarının ve türkülerin gelecek kuşaklara aktarılması için yine gönüllülerle ve okullarımızla ortak halk oyunu ekipleri ve Türk Halk Müziği koroları kuracağız.
Kadınlarımızın el emeği, göz nuru el işleri için kapalı alan sağlayacağız. Kadınlarımız bu alanda 09.00 – 15.00 saatleri arasında ağırlanacak. Bir yandan insancıl ilişkiler geliştirilirken, paylaşımcı ruhu ile ürettikleri internet ortamına taşınacak. Kadınlarımızın ortaklaşa vereceği kararla, ürettiklerini diledikleri gün sunuma koyabilmeleri için pazaryeri kendilerine tahsis edilecek.
Kent içinde çocuklarımızın boş alan kısıtlılığından dolayı sokak aralarında futbol oynadığı, bunun can kaybına yol açacak kazalara yol açabileceği acımasız bir gerçektir. Çocuklarımız için boş alanlar sağlamalıyız. Öncelikle Esentepe’deki Atatürk Parkı’ndan başlayarak bu alanları yaygınlaştıracağız.
Milli Eğitim Müdürlüğümüzde temasa geçerek, okullar arası münazara, panel, tartışma, forum gibi etkinlikler düzenleyerek, çocuklarımızın kendilerini ifade edebilmesini, araştırıcı olmasını ve sorgulayıcı kişilik oluşturmalarını sağlayacak etkinlikler düzenleyeceğiz.
Atatürk Parkımız yapılan onca yatırıma ihanet edilircesine atıl duruma sokulmuştur. Tasarımı hazır nostaljik bir araçla yurttaşlarımızın Adliye, Esentepe Meydanı, Heykel güzergahıyla ücretsiz yaz aylarında saat kavramı olmadan sabahtan gece 12’ye kadar ulaşımını sağlayacağız. Parkımızın bazı yerlerine kapalı alanlar yaparak masa tenisi, bilardo, badminton gibi bireysel sporlara ayıracağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.