Çelik’ten Koç Gibi Hamle

Çelik’ten Koç Gibi Hamle
Karacabey’in DP’li Belediye Başkanı Ergün Koç’un kader birliği yaptığı yakın dostlarını unutarak AK Partiye kapaklanmasının depremi büyüyor.
Koç’un satışına geldiklerine inanan DP’liler, “Tencere yuvarlanır kapağını bulur” tekerlemesi yaparken, için için öfkelendiklerini ve diş bilediklerini gizlemiyor.
Büyük “Şok” yaşayan DP’liler, belli ki Koç defterini kapatmış.
Siyasal mantığı çok zorlayan bu transfer AK Parti’yi de sarstı! AK Partililer; Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın hiçbir politikasını beğenmeyen ve bunu her fırsatta, her ortamda hakarete vardıracak şekilde açıkça dillendirmekten çekinmeyen Ergün Koç’u içlerine sindiremeyeceklerini yüksek sesle konuşmaya başladı.
Ne olacak şimdi?
Bu konuda binlerce AK Partili’nin kısa sürede kemikleşmesi ve tek yürek halinde “Şaibeli Aday” istemediklerini açıklaması, belki de politikadaki zeminin ne denli kaygan olduğunu göstermektedir.
Ergün Koç, bana göre iki cami arasında, salyangoz satıcılığına itilmiştir.
Papatya falı bakmaya başlayan Koç’un, AK Parti macerasının sonunu görmek için medyum olmaya gerek yoktur. Geriye dönüp 4,5 yıllık uygulamalara bakmak yeterlidir.
Ergün Koç ne söz verdi, neler yaptı?
Öncelikle 20 yatırımcı getireceğini ve 20 bin işsize iş kapısı açacağını söyledi, 20 günde fos çıktı.
Şehir içindeki çöplüğü kaldıracağını ve Belediye Arıtma Tesislerini çalıştıracağını duyurdu, hiç bir şey yapmadı.
Çevreci olduğunu söyledi, doğa katliamcılarına davetiye çıkardı.
Her yıl 500 öğrenciye burs vereceğini açıkladı, ancak uygulamadı.
Verdiği sözleri yerine getiremeyince, Belediye Başkanlığı’ndan istifa edeceğini defalarca açıklamasına karşın sıktıramadı.
Halka sürekli yalan söyledi.
Ergün Koç, Cumhuriyet tarihinin en fazla izin kullanan ve en fazla soruşturma geçiren belediye başkanı olmasıyla rekor kırdı. Sivil toplum örgütleriyle sürekli sürtüşme yaşarken en fazla “Kavgacı Başkan” ünvanını aldı.
Park, Pazaryeri, Atatürk Bulvarı ile Yeniköy’deki parke taş döşeme işlerinin dışında elle tutulur hiçbir yatırım yapmadı. Yapılanlar da şaibeli damgası yedi.
Karacabey’in önünü açacak, halkı mutlu edecek açılım getiremedi.
Fırını ve Akaryakıt İstasyonu’nu zarar ettirdi.
Belediye’ye 4,5 yıl da 80 trilyon girdi. Belediye’nin gözle görülen 4 yatırıma sekiz trilyon harcadığı kendi açıklamalarıyla ortada. 7 trilyon çalışanların maaşları yapıyor. Görünmeyen harcamalarla birlikte 40 trilyon olsun. Geriye kalan 40 trilyonluk yatırım nerede?
Paranın cambazı olduğunu söyleyen Ergün Koç’un Bandırma Caddesi üzerindeki müteahhitlik girişiminden de Belediye, nereden bakarsanız bakın 2 trilyon zarar etmiş durumdadır.
Koç, başına buyruk ayrı bir eyalettir.
Koç’la seçim değil, geçim daha zordur.
AK Parti kurmayları Ergün Koç’u tanımıyor mu?
İç İşleri Bakanlığı’nın yargılanmasına izin verdiği Danıştay’daki 12 yolsuzluk dosyasından kimsenin haberi yok mu?
Azmettirmekten 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ergün Koç’un, 27 Kasım’da mahkeme önünde hesap vermeye başlayacağından, Bursa’dan sorumlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bilgisi olmaz mı?
Faruk Çelik politikayı, Ergün Koç kadar bilmiyor mu? Böyle düşünülebilir mi?
Olanaksız.
Faruk Çelik, Ergün Koç’a 2 yıl önce “Gel birlikte çalışalım” demişti.
Bir anda havalara giren Koç, AK Parti’nin sosyal ve ekonomik politikalarını yanlış bulduğunu belirterek Demokrat Parti de kalacağını duyurmuştu.
Belediye merdivenlerinden inerken, kendisine “Bundan adam olmaz. Bu adam 46’lı” diye seslenen partililerine dönüp “43’lü, 43’lü” esprisini yapan Faruk Çelik tüm bunları unuttu mu?
Hiç sanmıyorum.
Faruk Çelik, Ergün Koç’un 4,5 yıl boyunca, AK Parti politikalarını ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı yerden yere vuran eleştiriler yaptığını hiç mi duymadı?
Karacabey’de AK Parti’yi doğuran, kurulduğundan beri, gece gündüz demeden özveriyle çalışan, Gençlik Kolları’nı, Kadın Kolları’nı sorun yaratmadan oluşturduktan sonra tıkır-tıkır işleten, herkesle kucaklaşan, herkesle barışık, herkesin sıkıntısını gidermeye çalışan Halit Türkkan ve ekibini Faruk Çelik bilmiyor mu?
Bu saatte, Türkkan ve ekibinin görevden alınmasının AK Parti’de onarılması olanaksız yaralar açacağını hatta ve hatta seçim yitirme olasılığının çok artacağını Faruk Çelik görmüyor mu?
AKP’de böylesine büyük bir vefasızlık yapılır mı?
Sanmıyorum.
Faruk Çelik bunları bilmiyor olsaydı, Bursa’da bir numara, Ankara’da bakan olabilir miydi?
Çelik’in bunları çok iyi bildiğinden kimsenin kuşkusu olmasın.
Çelik bir taşla iki kuş vurmuş ve “Şah” çeken Koç’u “Mat” etmiştir.
Yerel seçimlerde AK Parti’yi Karacabey’de rakipsiz bırakan Faruk Çelik usta bir satranççı olduğunu göstermiştir.
Dimyat’a pirince giderken, eldeki bulgurdan da olan Ergün Koç’a ise “Yanlış yaptık galiba” diye şarkı söylemek kalmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.