“Çanakkale tarihimizin en hüzünlü zaferidir”

İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çanakkale’nin tarihimizin en hüzünlü zaferi olduğunu belirten Karabatı, Çanakkale şehitlerinin asla unutulmayacağını vurguladı. İlçe Başkanı Karabatı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusu denizde ve karada her saniyesi bin yıla denk gelen bir mücadeleye tutuşmuştur. Bu arzu ile Başkomutan Atatürk, ‘Ben size taaruzu emretmiyorum ölmeyi emrediyorum’ diyerek zafere ulaşmıştır. Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekün direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir.

Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmemişlerdir. Türk ulusu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini yâd ederken kalplerimiz aynı hislerle dolmaktadır. Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaklardır. Ruhları şad olsun!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.