Çanakkale ruhunu yaşattılar

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. yıl dönümü, tüm ülkede olduğu gibi dün Karacabey’de de törenlerle kutlandı. Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı anlamlı günde, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği program, izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.
“18 Mart Şehitleri Anma Günü” programı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi.
Anma programına, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan adayları, daire amirleri, sivil toplum örgütü yöneticileri, şehit aileleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı’nın günün önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “Bilinmeyen yönleriyle Çanakkale destanı” ve “Çanakkale geçilmez” adlı tiyatro gösterileri büyük alkış aldı. Çanakkale ruhunu izleyicilere yansıtan öğrenciler, savaşların yaşandığı zorlu günleri canlandırılırken, acı dolu öyküler ve kahramanlık destanları ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Çanakkale’deki şehitlerin anısına Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nin girişinde kurulan mizansen şehitlik ise büyük ilgi topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.