Çanakkale ruhu her zaman yaşamalı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümü, tüm ülkede olduğu gibi dün Karacabey’de de törenlerle kutlandı.
    Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı anlamlı günde, Karacabey Lisesi öğrencilerinin Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği program, izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.
    Programlara Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ergün Koç, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü yöneticileri, şehit aileleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Karacabey Lisesi Okulu Müdürü İhsan Vurgun, Çanakkale Destanı’nda Türk milletinin büyük fedakarlık örneği gösterdiğini dile getirdi.
    Türk milletinin “asker” ruhlu olduğunu ve kahramanlığa büyük değer verdiğini belirten Vurgun, “Çanakkale destanı, ülkesi için canını hiçe sayanların ruhlarından yazılmıştır. Bunu çok iyi anlamalıyız.
    Gençlere sesleniyorum; Kurtuluş Savaşı’nda çok sayıda liseli genç, ülkesi için okuldan kaçmış ve Çanakkale’ye gitmiştir. Ve gençler, bir daha geri dönmemişlerdir. Vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.
    Ardından Halk Ozanı Süleyman Yücekaya’nın şehitler anısına okuduğu anlamlı şiirle devam eden program, Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı slayt gösterimi ile sürdü.
    Daha sonra program, Karacabey Lisesi öğrencilerinin sergilediği, “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisi, orotoryo ve koro ile son buldu.
    Çanakkale ruhunu bir kez daha gözler önüne seren Karacabey Lisesi öğrencilerinin içtenlikli performansı ise izleyenlerce ayakta alkışlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.