Çanakkale geçilmez!

18 Mart zaferi, törenlerle kutlandı:

Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı anlamlı günde, 18 Mart Pazar günü Cumhuriyet Alanı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, dün Ömer Matlı İlköğretim Okulu'nun Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği anlamlı etkinlikle devam etti.

Programlara Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcıları Seçkin Eken ve Nurgül Özatilla, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Hasan Turhan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ömer Matlı İlköğretim Okulu Müdürü Harun Ulaş, Çanakkale Destanı’nda Türk milletinin büyük fedakarlık örneği gösterdiğini dile getirdi.

Çanakkale’nin kolay bir savaş olmadığını ifade eden Ulaş, “Çanakkale, iman dolu yüreklerin mücadelesidir. Çanakkale, Türk milletinin kaderini değiştirmekle kalmamış, diğer milletlerin de düşüncelerini değiştirmiştir. Bin yıldır bizi bu topraklardan atmak istediler. Çanakkale’ye ise topyekün geldiler. Çanakkale, kahramanlığın sergilendiği bir tarih, 253 bin vatan evladının destanıdır” dedi.

Ardından Halk Ozanı Süleyman Yücekaya’nın şehitler anısına okuduğu birbirinden anlamlı şiirlerle devam eden program, Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği, “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisiyle son buldu.

Çanakkale ruhunu bir kez daha gözler önüne seren Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin performansı izleyenlerce tam not aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.