“Çamurlu yol” şikayetine açıklama

Karacabey Belediyesi, Hamidiye Mahallesi sakinlerinin çamur deryasına dönen yolları ile ilgili şikayetleri üzerine harekete geçti. Bölgede incelemede bulunan Başkan Yardımcısı Faruk Türe, hava şartlarının uygun hale gelmesiyle birlikte asfaltlama çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Hamidiye Mahallesi 340, 341, 342 ve 343. sokak sakinleri, yollarının asfaltlanmaması nedeniyle çocuklarının çamur içinde okula gitmek zorunda kaldığını belirterek şikâyetlerini dile getirdi. Bunun üzerine Destek Hizmetler Müdürü Ahmet İni ve Mahalle Muhtarı Ahmet Bağlamacı ile birlikte incelemede bulunan Başkan Yardımcısı Faruk Türe, “Hamidiye Mahallesi’nde yıllardır süre gelen sorunlarını kısa sürede çözdük. Birçok yolun okullar ve diğer önemli bölgelere ulaşımının kışında rahat sağlanması için bir takım tedbirler aldık. Yaklaşık bir hafta öncesine kadar tüm yolları malzeme ile doldurarak makinelerimizle düzenli hale getirdik. Ancak söz konusu sokaklardaki fiziki sıkıntılar müdahale etmemizi engelledi. Söz konusu sokaklardaki evlerin seviyesi, yol seviyesinin altında olduğu için, olası bir yağışta su basma ihtimali göz önünde bulundurarak, yolun ince malzeme ile işlenmesini kararlaştırdık. Ancak yağışlar nedeniyle zeminin balçık çamur haline gelmesinden dolayı biraz beklemek zorunda kaldık. Hava şartlarının uygun hale gelmesi ve zeminin kuruması ile birlikte ekiplerimiz derhal çalışmalarına başlayacak. Henüz bu sokaktaki genel çalışmamızın bitmesinin üzerinden birkaç gün geçmesine karşın mahalle sakinlerinin ilgilenmiyormuşuz gibi şikâyette bulunması manidardır” dedi.
Başkan Yardımcısı Faruk Türe, Hamidiye Mahallesi’nde düzenlenmemiş birkaç sokağın kaldığını, evleri su basmaması için gerekli önemlerin alınmasının ardından tadilattan geçirileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.