Çamoğlu, aday adaylığını açıkladı

Demokrat Parti'nin kongresine “tampon” iddiaları damga vurdu:

*Demokrat Parti İlçe Başkanlığına Mehmet Ali Köfteci yeniden seçildi.

Karacabey Demokrat Parti'nin, 11. Olağan Kongresi'nde tek aday Mehmet Ali Köfteci yeniden başkanlık görevine seçildi.

Kent Meydanı Belediye Düğün Salonu'nda dün gerçekleştirilen kongreye 111 delegenin 88'i katıldı. İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, geçerli oyların tamamını aldı.

AKP, CHP ve MHP ilçe başkanlarının da katıldığı kongrede, ilk olarak divan kurulu oluşturuldu. DP Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar önderliğindeki divanda, Yıldırım İlçe Başkanı Erol Uvut ve Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı İsa Söğüt de yer aldı.

Kongreye, Demokrat Parti'nin seçimlerde başka bir partiyi destekleyeceği iddiaları damga vurdu.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan Cavit Çamoğlu, “Önümüzde yerel seçimler var. Ona tampon mu? Buna tampon mu? Aday çıkaracak mı benim partim? Eğer aday çıkaramıyorsa ben adayım” dedi.

  Dündar Efe, “Özümüze dönmemiz gerekiyor. Geçen seçimlerdeki gibi 800 oy alacak dahi olsak kendi başkan adayımız ve meclis üyelerimizle yerel seçimlerde yer almalıyız” şeklinde konuştu.

DP'nin önceki seçimlerinde belediye başkanı aday olan Şaban Yalazı, “Demokrat Parti kurulduğu günden itibaren Türkiye'de demokrasinin önderliğini yaptı. Bugüne gelene kadar birçok evreler geçirdi. İsimler değiştirdi. Gelişmeler bizi bugünlere kadar getirdi. Bundan önceki seçimlerde başka bir partiyle işbirliği yaparak seçimlere katıldık. Beraberliği kendi seçmenimize bile anlatamadık. Bu beraberlik partimize zarar verdi. Üye sayımızda düşüş yaşadık. Ancak çekirdek çok önemlidir. Demokrasiye inanmış insanların, ne kadar azalırlarsa azalsınlar kartopunu yavaş yavaş büyüteceklerine inancım tamdır” ifadelerine yer verdi.

İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci ise şu ifadeleri dile getirdi:

“Ülkemizde sürekli hayali yatırım projelerinin gündeme getirildiği bir süreçten geçiyoruz. Halkın sosyoekonomik sorunları görmezden geliniyor. İş ve aş problemleri gittikçe büyüdü. Türk çiftçisinin ekonomik yönden beli kırıldı. Esnaf ve emekli banka kredileri ile yaşamak zorunda bırakıldı. İşçiler, asgari ücretin düşük ağırlığı altında eziliyor. Öğrencilerin evlerinde polis denetimi yapılıyor.

Türkiye tarımına damgasını vuran bir ilçede yaşarken, son yıllarda çiftçiliğin çöküşüne tanık olmanın acısını yaşıyoruz. Kırsal kesimin gelir kaynağı tarımdan, devlet desteği çekilerek sektör küçültüldü. Her türlü tarım ürünün yetiştirildiği ülkemizin kapıları, yurt dışından ithal edilen gıda ürünlerine açıldı. 

Karacabey'de olduğu gibi tarımdan kopmak zorunda kalan çiftçi aileleri şehre göç etmeye zorlandı. Bu ailelerin çocukları da tarımdan uzaklaşarak, fabrikalarda işçi olarak çalışmaya başladı. Türk tarımı, son yıllarda varlıklı ailelerin çiftçiliğine kucak açtı. Çiftçilere tanınmayan KDV ve ÖTV indirim destekleri, şimdi tarım firmalarının hesaplarında mahsup edilerek, indirim imkanı bulmakta. Tarımda kaliteli üretim yaparak, ihracatımızın devamlı artmasını beklemek varken, bu gelişmenin dış ticaret açığını da azaltacağı düşünülmeden çiftçi nüfusunun her geçen yıl azalmasına göz yumuldu.

Tarım ilçesi Karacabey'de yaşanan acı gerçekleri ortada.

Yerel açıdan Karacabey'in diğer sorunlarına göz atıldığında ilçenin kazanımlarının çok düşük kaldığı görülüyor. Gölecik ve Yeşildere barajlarından ses çıkmazken, yeri ve kapasitesi yanlış olan devlet hastanesinin personel ve görüntüleme cihazlarının noksanlığı vatandaşlarımızın tepkisine yol açıyor. Yeniköy ve Kurşunlu'da balıkçı limanlarının geliştirilmesinden söz edilmekte, ancak ortada bir icraat görülmemektedir.

Demokrat Parti, adını aldığı tarihsel gelişiminden bu yana çiftçilerin dostu olmuş, çiftçilerin kalkınmadığı zaman o ülkenin de kalkınmayacağına inanmıştır. Türkiye'nin her köşesinde topyekün kalkınmanın, birlik ve beraberliğin, Türk milletinin tek yürek halinde çağdaş dünya uygarlığı çizgisinde yürümesinin adresi her zaman Demokrat Parti'dir. Demokrasi ve Cumhuriyetin Atatürk ilkeleri ışığında yüceleceğine, vatan, millet ve ay-yıldızlı bayrak için çalışmanın kutsallığına inanan ve sürekli büyüyen Türkiye hedefinin temelindeki çimentoyu Demokrat Parti oluşturmaktadır. 

            Genel Başkanımız, genç ve dinamik liderimiz Gültekin Uysal öncülüğünde Türkiye ve Karacabey halkı hak ettiği toplumsal barışa, birlik ve beraberliğe ulaşacak, insanlarımız hak ettikleri yatırım yağmuruyla karşılaşacaktır.

Demokrat Parti, tarihinden gelen vatan ve millet için görev aşkını sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın DP'ye iktidar görevini vermesi halinde elimizi taşın altına koymaya hazırız. Önümüzdeki yerel seçimde göstereceğimiz belediye başkan adayı ile aynı görev aşkını Karacabey için sürdüreceğini de yine ispatlayacaktır.”

Programın son bölümünde seçimlere geçildi. 88 geçerli oyun tamamını alan Mehmet Ali Köfteci, yeniden başkanlığa seçildi.

Yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile il delegeleri şu isimlerden oluştu;

Asil Üyeler; Zeki Gülan, Abdullah Akkoç, Celali Demirel, Sami Topçu, H. Basri Hotanlı, Sebahattin Yıldız, Mesut Tunçkol, Bahri Çekmez, Cem Tiryakioğlu, Fahri Elezoğlu, Burhan Sevinç, Murat Köse, Murat Tezer, Nevzat Sarmaş.

Yedek Üyeler; Musa Ata, Faruk Salık, Sadettin Kocaboz, İsmail Demirezen, Ahmet Aydıngel, Mustafa Ocak, Fahrettin Orakçı, Rüştü Bolca.

İl Delegeleri; M. Ali Köfteci, Zeki Gülan, Abdullah Akkoç, Celali Demirel, Sami Topçu, H. Basri Hotanlı, Sebahattin Yıldız, Mesut Tunçkol, Bahri Çekmez, Cem Tiryakioğlu, Fahri Elezoğlu, Murat Köse, Murat Tezer, Nevzat Sarmaş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.