Camilerimiz ana kucağı kadar sıcaktır

Karacabey Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Karacabey Şubesi işbirliğinde, 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.
Bazı vatandaşların ayakta izlediği programda Kaymakam Dursun Balaban’ın yanı sıra, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri de hazır bulundu.
 Konuyla ilgili okunan Kur’an-ı Kerim ve şiirlerin ardından İlçe Müftüsü Osman Şen açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
 Camilerin güzel duygu, düşünce, zikir ve fikirlerin yeşerdiği kutsal makamlar olduğuna dikkat çeken İlçe Müftüsü Osman Şen, salonu dolduran konuklara teşekkür etti.
 Camilerin ana kucağı kadar sıcak olduğunu belirten Şen, “Camilerimiz mihrabıyla mabet, minberiyle devlet, kürsüsüyle hizmet mekanlarıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; ‘Camiler itaat ve ibadetle beraber, din ve dünya için neler yapmak lazım geldiğini düşünmek için yapılmıştır.’ Din görevlilerimiz namaz vakitlerinde camilerimizi açan, namazlardan sonra kapayan değil, bir ömür boyu, caminin de gönlünün de kapısını devamlı açık tutan insandır. Din görevlisi, Kur’anın ve Sünnet’in aydınlığında, ilmin ve aklın önderliğinde, bütün varlığını sadece Allah rızası için insanlığın hizmetine adamış fikir adamıdır” dedi.
  Şen’in ardından kürsüye gelen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Camilerimizin Hayatımızdaki Yeri” konulu konferansıyla katılımcıları aydınlattı.
 Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, camilerin sosyal hayatın temel insani ve ahlaki değerlerinin yaşamasına, toplumun manen yükselmesine önemli katkılar sağladığını vurguladı.
 Ay, camilerin, topluca ibadet edilen Allah’a dua ve niyazda bulunulan kutsal yerlerden biri olduğunu belirterek, “Camilerimiz, milletçe din kardeşliğini yaşattığımız yeryüzünde Beytullah’ın şubesi kabul edilen müstesna yerlerdir. Namaz için camiye yönelen mü’minler, her türlü kötü duygu ve düşüncelerden arınırlar. Birbirlerinin sevinç ve kederlerini paylaşırlar. Amiri, memuru, işçisi, patronu, büyüğü, küçüğü, yan yana omuz omuza durarak Allah’ın huzurunda secdeye kapanır ve yalnız O’nun rızasına nail olmaya çalışırlar. Bu nedenle camilerle aramızdaki bağları sıcak tutalım. Çocuklarımızı da camilere alıştıralım. Onların temiz kalplerine, din, iman, vatan, bayrak, millet sevgisini yerleştirelim. Müminlerden uzak kalan camiler, matem havasına bürünürler. Onları mahzun bırakmayalım” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.