Camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor

İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Kulübü’nden Müftülüğe ziyaret:
Karacabey Müftüsü Osman Şen’i “01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Kulübü öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti.       
            Rehber Öğretmenler; Zeki Demir ve Mehmet Can öncülüğünde ziyarete katılan öğrenciler; Feridun Koşucu, Mehmet Sevinç ile İsmail Şahin, bu anlamlı günü kutlayarak Müftü Osman Şen’e çiçek takdim etti.
            İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Kulübü’nün ziyaretlerinden onur duyduğunu belirten Müftü Şen, Türkiye’de 1986 yılından bu yana Ekim ayının ilk haftasının Camiler Haftası olarak, 2003 yılından bu yana da Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını kaydetti.
            Müftü Osman Şen, dinimizde camilerin önemine değinerek her türlü fedakârlığı göstererek bu camilerde görev yapan din görevlilerine de teşekkür etti.
            Yeryüzünde ibadet etme ve bu ibadetleri yerine getirmek için mabet inşa etme olayının İlk insan ve İlk Peygamber Hz. Adem ile başlayıp bugüne kadar devam ettiğini belirten Şen, “Camilerimiz dua ve ibadetlerin topluca Allah’a arzedildiği, gönüllerin yıkandığı, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekanlardır. Camiler bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim irfanımızı yükselttiğimiz, bilgi ve hizmet yuvalarımızdır. Camiler dargınların barıştığı, kin ve düşmanlıkların unutulduğu, şerlerin defedildiği, yoksulların sevindirildiği, iyilik, şefkat ve yardım istasyonlarıdır. Camiler gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik VE gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır.
            Cami inşa etmek ne kadar önemli ise, inşa edilen camilerin bakım ve onarımları, iç-dış temizliği, aydınlığı, çevre düzenlemesi, cemaatin huzurla ibadet etmesinin sağlanması o kadar önemlidir. Bu yılda Ramazana denk düşen, camiler ve din görevlileri haftasında köylerimizde ve şehir merkezimizde bütün camilerde din görevlilerimizin rehberliğinde camilerimizin umumi temizliği, bakımı yapılacaktır. Bu hususta imkanı olan, zamanı olan her Müslüman ülkemizin tapu senedi mesabesinde olan camilerimizin bakım ve onarımı için kendini görevli addetmelidir.
Camiler haftası münasebetiyle bugüne kadar cami yaptıran, yapımında, onarımında emeği geçen, mihrap, mimber ve kürsülerde halkımıza hizmet veren ve rahmete kavuşan bütün kardeşlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere 08 Ekim 2009 Perşembe günü yatsı namazından önce Karacabey Murat Hüdavendigar Ulu Camii’ndei’ mevlit ve hatim tilaveti ve merasimi yapılacaktır.
            Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran,yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen rahmete kavuşan bütün kardeşlerimizi rahmetle yadediyor, yaşayanlara sağlık, sıhhat,afiyet ve başarılar diliyorum. Çok Değerli Karacabeyli kardeşlerimin ve meslektaşlarımın “Camiler ve Din Görevlileri “haftasını kutluyor saygı ve sevgilerimle kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.