Çalışmayan mobese ne işe yarar?

Karacabey’in tatil bölgesi Yeniköy yolunda, Boğazköy Mahallesi’ndeki Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarının bir yıldır çalışmaması vatandaşı tedirgin ediyor.
Trafiğin en yoğun olduğu Boğazköy Mahallesi’ndeki mobese kamerasının kablolarının kopması nedeniyle işlev görmediğinden yakınan vatandaşlar isyan ediyor. Mobeselerin amacının görüntüden ibaret olmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Boğazköy Mahallesi’ndeki Mobese kameralarının kabloları fırtına da koptu, direk yıkıldı ve bugüne kadar ilgilenen olmadı. Karacabey Belediyesi’ne sesleniyoruz. Çalışmayan mobeseler ne işe yarıyor? Kazaların yoğun olduğu bu güzergahta mobesenin çalışmaması bizi tedirgin ediyor. Kazalar oluyor, araçlar kaçıyor. Faili meçhul durumlar ortaya çıkıyor. Mobese kamerasının çalışmaması ile birlikte haklı olan kazazedeler haklarını da arayamaz konuma düşüyor. Vatandaşlar çok mağdur. Kazalarda veya herhangi bir suç da emniyet güçlerine yardımcı olacak bu kameraların bir an önce işleve girmesi gerekiyor. Karacabey Belediyesi’nden çalışmayan mobesenin hemen yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Jandarma radar uygulaması yapmıyor
Karacabey İlçe Jandarma ekiplerine de seslenen vatandaşlar, “Karacabey-Yeniköy yolunda hafta sonları radar uygulaması yapılıyordu. Yazın en kalabalık olan bu bölge de Jandarma artık uygulama yapmıyor. Yeniköy yolunun tek yön olması sebebiyle önlem alınmıyor. Tatilcilerin akın etmesiyle yazın Yeniköy yolu çok yoğun günlerini yaşıyor. Buna rağmen herhangi bir uygulama yok. Jandarmanın bu bölgede çalışma yapmasını istiyoruz.” diye konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.