Çalışanların ücretleri bankaya yatacak

Çalışanların ücretleri bankaya yatacak
BSMMMO Karacabey İlçe Temsilcisi SMMM Bülent Fıçıcı, 01.01.2009 tarihinden itibaren Türkiye genelinde 10 ve üzeri işçi çalıştıran şirketlerin ay içinde yap-tıkları her türlü ödemenin net tutarını bankaya yatırmak zorunluluğu getirildiğini bildirdi.
4857 sayılı iş kanunu kapsamında çalıştırılanlarla birlikte 5953 sayılı Basın işinde çalışanlar ve 854 sayılı Deniz iş kanununda çalışan işçilerin maaşlarının bankaya yatırılması gerektiğini belirten Fıçıcı, “Bu kanuna karşın ödemelerini bankalardan yapmak zorunluluğuna uymayanlara İş kanununa göre her işçi ve her ödeme için ayrı ayrı 112 TL ceza düzenlenecek. Bu ceza tutarı, gazetecilerin her biri için 1680 TL, gemi adamlarının her biri için de 1344 TL olarak uygulanacak.
İşyerlerinin bulunduğu yerde banka şubesi bulunmaması veya bankadan ödeme imkânı olmaması durumunda, işverenler ödemelerini PTT şubeleri aracılığı ile yapacaklar.
Daha önce 8.000 TL’nin üzerindeki alışverişlere ilişkin ödemelerin ve kiralara ilişkin ödemelerin de benzer şekilde bankadan yapılma zorunluluğu getirilmişti.
Ödeme ve tahsilâtların bankalardan yapılması konusunda gelecekte kapsamın daha da genişleyeceğini göz önünde bulundurarak bu konuda ciddi cezalar ile karşılaşılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesinde fayda olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.