Çalışan annelere müjde!

Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında, bugüne dek çok sayıda örnek çalışmaya imza atan Karacabey Belediyesi, ilçeye değer katacak projeler geliştirmeye devam ediyor.
Modern belediyecilik anlayışı gereği, her geçen gün bir başka sosyal belediyecilik örneğine imza atarak, kentin adeta çehresini değiştiren Karacabey Belediyesi, ilçedeki ebeveynlerde büyük sevinç yaratan ve 12 ay süresince hizmet sunacak olan ‘Gündüz Çocuk Bakımevi’ne kayıtların alınmaya başlandığını duyurdu.
Son iki yıldır Karacabey Belediyesi’nin geliştirdiği çeşitli sosyal proje ve aktivitelerle, kentin sosyal yapısında gözle görülür bir artış yaşanırken, belediyenin ilçedeki kreş ve çocuk bakımevi ihtiyacına da el atması, Karacabey halkından tam not almayı başardı.
Karacabey Esentepe Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarına ait olan ve şu ana kadar hiç kullanılmayarak, atıl durumda olan büyük bir alana yayılmış sosyal tesislerin, ilçeye kazandırılması adına hareket geçen Karacabey Belediyesi, gerekli yazışma ve prosedürleri tamamlamasının ardından Ekim ayı sonunda eğitime start verecek ve 36-72 ay yaş aralığındaki 80 çocuk kapasiteli ‘Gündüz Çocuk Bakımevi’ne başvurularının, 16 Ekim 2016 Pazartesi gününe kadar yapılabileceğini açıkladı.
Tesislerde yok yok…
Önceki gün, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ve Kültür ve Sosyal İşler Müdür Esra Taştekin Palabıyık ile birlikte, Karacabey Belediyesi ‘Gündüz Çocuk Bakımevi’ndeki son hazırlıkları yerinde inceleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tesislerde sportif, kültürel, zihinsel kişisel gelişim ve çocuk oyun alanları ile parkların yer aldığını ve bilhassa çocukların yaparak, dokunarak, hissederek öğrenmesini hedefleyen bakımevinde ‘Kendin ek, Kendin Yetiştir, Kendin Ye’ sloganı ile çocukların toprak ve doğa ile buluşacağını kaydetti.
Karacabey’in yüksek potansiyelini adım adım harekete geçiriyoruz
Karacabey’in ekonomik ve turizm değerlerine yönelik gösterdiği büyük atılımın yanı sıra; kültürel ve sosyal konular açısından da dikkat çekici başarılara imza atmasının, Bursa ve ülke kamuoyunun haklı takdirini kazandığını belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, yakalanan bu başarılardan dolayı büyük gurur duyduklarını dile getirdi.
Başkan Ali Özkan ayrıca, ilçenin atıl durumdaki ve harekete geçirilmemiş tüm değerlerinin adeta ayağa kaldırılarak, ‘Modern ve Çağdaş Kent Karacabey’ hedefine kararlılıkla ilerlendiği mesajını da verdi.
Çalışan annelere büyük kolaylık
Öte yandan belediyeden yapılan açıklamada, özellikle çalışan annelerin büyük ihtiyaç duyduğu ve 3 ile 6 yaş grubu aralığındaki çocuklara, yılın 12 ayı hizmet verilmesi planlanan Karacabey Belediyesi Kreş ve Çocukevi’nin, oldukça modern bir eğitime sahip olacağı belirtilirken, bakımevi bünyesinde çocuklara için büyük önem arz eden, sosyalleşme ve kişisel gelişim konularına katkı sağlayacak drama, halk oyunları gibi çeşitli aktivitelerin de yer alacağı bilgisi verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.