“Cahide Kırlağaç Anaokulu”nda hırsızlık!

 

Kimliği belirsiz hırsızlar, elektrik kablolarını çaldı:

*Hırsızlıklar nedeniyle bir türlü hizmete giremeyen Cahide Kırlağaç Anaokulu’na önceki gün giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, elektrik kablolarını çalarak 10 bin lira zarar bıraktı.

Doğalgaz tesisatının döşenmesiyle açılması planlanan okulun elektrik panolarındaki malzemeleri söken, tüm tesisat kablolarını çıkarıp, içindeki bakırı ayrıştırmak için okulun içinde ateş yakan hırsızlar ardından kaçtı. Çaldıklarını hurdacıya en fazla 100 liraya satabilecek olan hırsızların okula yaklaşık 10 bin liralık zarar verdiği tespit edildi.

Olay, işadamı Ulvi Kırlağaç'ın Cuma günü saat 19.00 sıralarında, annesi adına yaptırdığı okuldaki doğalgaz çalışmalarını görmek için İstanbul'dan gelmesiyle ortaya çıktı. Okulun daha açılmadan talan edildiğini gören işadamı Kırlağaç, şoke oldu. İhbar üzerine gelen polisler, hırsızların binanın arkasındaki pencereyi tornavidayla zorlayarak içeri girdiklerini, elektrik panolarındaki sigorta ve aksamları söktüklerini belirledi. Bahçedeki ana şalterin kapalı olması sebebiyle enerji bulunmayan şebekeden bakır kabloları da çıkaran hırsızların ayrıştırma için de burada ateş yaktığı tespit edildi.

100 lira için 10 bin lira zarar!

Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, incelemelerde bulunduğu binada meydana gelen hırsızlığın son derece üzücü olduğunu söyledi. Bina içindeki elektrik şebekesini alt üst eden hırsızların 100 lira değerindeki bakır kablo için 10 bin lira civarında zarar verdiğini anlatan Balaban, sıkı önlemler alarak bu tür olayların önüne geçeceklerini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken'le telefonda görüşen Kaymakam Balaban, camların önüne demir parmaklık yapılması için çalışma yapılması sözü aldı.

Yaklaşık 5 ay önce de elektrik şebekesine dadanan hırsızların binaya yaklaşık 3 bin lira zarar verdiği anlatan işadamı Ulvi Kırlağaç, olayların kendisini çok üzdüğünü vurguladı. Bir an önce yapıyı Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim etmek istediğini söyleyen Kırlağaç, 5 derslik ve 125 öğrenciye hizmet verecek olan anaokulu, yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirmeyi planladıklarını anlattı.

Hırsızlığın ardından Olay Yeri İnceleme ekiplerinin parmak izi tespitlerini yaptığı ve bu işi yapanların kısa sürede yakalanmasının beklendiği kaydedildi.

İkinci kablo hırsızlığı

İkinci kez hırsızlık olayıyla karşı karşıya kalan Cahide Kırlağaç Anaokulu’nda 26 pencere olması nedeniyle hırsızların giriş ve çıkışlarda sıkıntı yaşamadıkları öğrenildi.

            Hırsızlık olaylarının yanı sıra çoğu kez okulun camlarının kırıldığı ve içeriye giren kimliği belirsiz kişilerin esrar içerek alem yaptıkları da ifade edildi.

Okulun daha güvenli hale getirilmesi istenirken, camlara ferforje takılması gerektiğine dikkat çekildi.

            Hırsızlık olayları nedeniyle sürekli zarar gören okulun bu sıkıntılar nedeniyle bir türlü hizmete giremediği üzerinde duruldu. Hırsızların yakalanması için olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.