ÇAĞKARDER’den coşkulu yemek

İstanbul’daki Karacabeylilerin muhteşem gecesi görülmeye değerdi:

AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ile Karacabey'den de çok sayıda ismin katıldığı organizasyon İstanbul Bostancı’daki The Green Park Otel’de yapıldı.

            01 Nisan 2010 tarihinde kurulan ve 100’ü aşkın üyesiyle hizmet yelpazesini genişleten Çağdaş Karacabeyliler Derneği'nin başkanlığını Selçuk Göymen yaparken, yönetim kurulunda İsmail Eralp, Oya Ünç, Bertan Sır ve Alev Başer yer alıyor.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı görkemli gecede konuşan Dernek Başkanı Selçuk Göymen, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” atasözünün derneğin kuruluş amacını oluşturduğunu yineledi. Göymen, ÇAĞKARDER’in faaliyete geçtiği günden bu yana İstanbul'daki Karacabeylileri bir çatı altında toplayarak yardımlaşma ve dayanışmayı sağladıklarını kaydetti.

Göymen, “Birbirini seven dostların bir araya gelerek kurduğu bu dernek, her geçen gün daha da güçleniyor. Birliğimizden doğan güçle, İstanbul'da yaşayan tüm Karacabeylilere ışık olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın eğitimine destek olmak, ihtiyaçlı öğrencilerimize burs vermek gibi çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Üniversite sonrası İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki Karacabeylileri iş hayatına kazandırmayı ilke edindik. Bu hedefler doğrultusunda gençlerimizin iş hayatına adaptasyonunu geliştirmeyi ve onların ayakta durma mücadelesinde arkalarında durmayı görev sayıyoruz. Karacabey kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmaya, üyelerimiz arasında dostluk ve yardımlaşmayı sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz Nisan ayında yaşama veda eden Çağatay Çetintaş’ın da anıldığı gece renkli dakikalara da sahne oldu. Karacabeyli Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zeki Sargın’ın da onurlandırdığı muhteşem gecede kura çekilişleri ile çok sayıda hediyeler dağıtıldı. Birbiriyle bol bol sohbet etme olanağı bulan Karacabeyliler, gönüllerince eğlenirken, yıllarca birbirlerini görmeyenler de bu yemekte hasret giderdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.