“Büyükşehir Yasası köylünün ölüm fermanıdır”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, köylerdeki tanışma ziyaretlerine Kulakpınar, Yarış, Taşpınar, Hürriyet ve Muratlı ile devam etti.
42 köyde 82 kahvehanede köylülerle bir araya geldiklerini dile getiren Tayfur, yoğun ilgi ile karşılaştıklarını söyledi. Ziyaretlerde genellikle Büyükşehir Yasasına değindiğini kaydeden Tayfur, yasanın köylüler için ölüm fermanı olduğunu belirtti. Köy tüzel kişiliğine ait gayrimenkullerde köylünün söz hakkı kalmayacağı dile getiren Tayfur, köylünün kendi malı bildiği mera ve arazilerin satılabileceğini, kiralanabileceğini ve hayvan salma hakkının köylünün elinden alınacağına vurgu yaptı. Tayfur, “5 yıl sonra gelecek vergilerle köylünün daha da mağdur edileceği aşikardır” dedi.
Tarım politikalarına da değinen Tayfur, yapılan uygulamalarla küçük çiftçinin tamamen bitirileceğini ve gençlerinin şehre göçe zorlanarak sanayinin ucuz işçisi yapılmak istendiğini söyledi. Tayfur, köy ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından ilçedeki çalışmaların başlayacağını ve projelerin kamuoyuna duyurulacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.