“Büyük zaferin 98. yılı kutlu olsun!”

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü geçtiğimiz Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de kutlandı. Atatürk Anıtı’ndaki törene Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, daire amirleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunumuyla başlayan anma programı, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağın çekilmesi ile devam etti. Ardından İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Teğ. Enes Çiçek, günün önemini belirten bir konuşma yaptı.
J. Teğ. Enes Çiçek, şu ifadelere yer verdi: “Bugün zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman Türk ordusunun Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan düşmana karşı kazandığı şanlı zaferin 98. yıldönümüdür. Tarih boyunca esaret altında yaşayamayan asil Türk milleti, bütün zorluk, yokluk ve yorgunluklara rağmen ordusu ile el ele vererek Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlü düşman ordularına ve onlarla işbirliği yapan hainlere karşı topyekün milli mücadeleyi başlatmış, şanlı bir zafer kazanarak bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Türkiye ve Dünya tarihindeki bu zafer Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenen bir ulusun bağımsızlığına, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kalarak ne şekilde kazandığını gösteren emsalsiz tarihi olaylardan biri olmuştur. Bu zafer sadece savaşa son vermekle kalmamış, aynı zamanda modern ülkeyi yaratacak reformları başlatmak için bir kıvılcım ve güç olmuştur.
Bu zafer; büyük Türk Milleti’nin ve onun kahraman ordusunun en zor şartlarda bile egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını, Türk birlik ve beraberliğinin güç ve yeteneklerinin nelere muktedir olduğunu gösteren benzersiz bir örnek olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri 98 yıl önce Türk Ulusu’nun bin yıldır yurt yaptığı Anadolu’yu istila etmek ve paylaşmak için büyük bir ihtiras içerisinde saldıran düşman ordularına karşın, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesareti ile ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin bugünde bu uğurda aynı inanç ve azimle canını feda edeceğine hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Şunu gururla ifade edebiliriz ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalamaya, geleceğin naif ve demokratik yapısını değiştirmeye kalkışacak her türlü teşebbüs Türk Ordusu’nun azim ve iradesi karşısında mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Bu uğurda askerlik yeminimize sadık kalarak, gerektiğinde vatan ve vazife uğruna canımızı seve seve feda etmek en kutsal görevimizdir.
Büyük Türk Milleti rahat ol, bağrından Mustafa Kemal’i çıkaran, varlığının ve birliğinin yılmaz savunucusu Türk ordusu daima milletinin emrinde ve milletinden aldığı güçle zaferlere yürüyecektir.
Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün teminatı olan Türk Ordusu, Türk yurdunun şan ve şerefini içten ve dıştan gelecek her türlü tehlikelere karşı korumak için vazifesini ifaya her an hazırdır.
30 Ağustos zaferiyle yok edilmek istenen milli varlığımızı kurtaran ve Cumhuriyeti’mizi bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla ve minnetle bir kez daha anıyoruz” dedi.
Daha sonra Karacabey Ortaokulu öğrencisi Yağmur Sevik’in okuduğu ‘Zafer Türküsü’ adlı şiirle anlam kazanan 30 Ağustos Zafer Bayramı programı sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.