Büyük vurgun yedik!

Büyük vurgun yedik!
*AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Erdem, tarım ve hayvancılığın batma noktasına dayandığını dile getirerek, Milletvekili Ali Koyuncu’nun kendilerini yanılttığını söyledi.
Karacabey Süt Üreticileri Birliği’nin “Olağan Mali Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Mehmet Erdem, yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündemi sarstı.
Ticaret Borsası Toplantı Salonu’ndaki genel kurula 231 üyeden sadece 40’a yakın kişinin katılması ise dikkat çekti.
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem ders niteliğindeki açılış konuşmasında AK Parti’nin tarım ve hayvancılık politikalarının acımasız olduğunu ve çok can yaktığını söyledi.
Tarımla birlikte hayvancılığın da batma noktasına geldiğini dile getiren Mehmet Erdem, isim belirtmese de AK Parti’yi ve özellikle Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’yu topa tuttu.
2007 yılında kurulduklarında Birlik desteklemelerinden üyelere daha iyi aktarma yapmayı amaçladıklarını kaydeden Erdem, “Gelinen noktada, tarım ve hayvancılık alanında uygulanan yanlış ve acımasız politikalar nedeniyle zarara uğramış durumdayız. Sektördeki sayımız önemli ölçüde azalmaya başladı. Sizler de görüyorsunuz ki, 231 üyemizden sadece 40’a yakını genel kurula ancak katılabildi. Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz battı. Süt fiyatlarının günden güne düşmesi hepimizi yılgınlığa düşürdü. Bu bölgenin insanı olan milletvekiline güvenerek Birlik kurduk. Ancak büyük vurgun yedik. Böyle devam ederse, bine yakın hayvan kesilecek. Buna mecbur bırakılıyoruz. 1 yıl, ya da 6 ay sonra, ithal hayvan söylentileri duyarsanız sakın şaşırmayın. Uygulanan politikalar değişim üzerineydi ancak üreticiye artısı olmadı. Tarım kötü olunca, bizler de ayakta duramıyoruz. Sesimizi duyurmamız gerekiyor. Bunun için daha güçlü olmalıyız. Yeterince güçlü değiliz. Geleceğimiz ipoteklenmiştir.
Devlet, üreticiyi korumalı, örgütlenmeyi teşvik etmeli. Böyle tarım ve hayvancılık politikası olmaz. Tüm bu sıkıntılarımıza karşın, el ele vermek ve daha da güçlenmek zorundayız” şeklinde tepkisini ortaya koydu.
Erdem’in konuşmasının ardından, Mali Genel Kurula geçildi. 10 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda; yönetim ve denetleme kurulu, okunan faaliyet raporlarının ardından üyeler tarafından aklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.