Bursa’yı Tanıyoruz projesine büyük ilgi

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, “Bursa'yı Tanıyoruz Projesi” kapsamında üç köy ilköğretim okulunu projeye dahil etti.
    Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 25 Ocak 2013 tarihinde başlattığı proje, Büyükşehir Belediyesi'nin rehber desteği ile tüm hızıyla sürüyor.
    Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü de üç köy ilköğretim okulunun katılımıyla projeyi uyguladı. Bu Bilim Merkezlerini, müzeleri, tarihi ve turistik yerleri özellikle köy öğrencilerinin ziyaret etmesini isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Köy çocuklarının bu yerleri görmesi daha zor. Önceliği onlara verdik, projeyi onlarla başlattık” dedi.
    28 Mart 2013 tarihinde Seyran İlköğretim Okulu, Beylik İlköğretim Okulu ve Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu'nun katılımı ile yaklaşık 60 öğrenci Bursa ziyaretini gerçekleştirdi.
Okul Müdürlerinin de yer aldığı gezi Merinos'ta bulunan Bursa Bilim Teknoloji Merkezi ile başladı. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen Rehber Faruk Kurt kafileye katıldı.
    Gezi; Atatürk Köşkü, Tophane, Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbelerinin ziyaretleri ile devam etti. Ardından Kent Müzesine geçen çocuklar, hayranlıklarını gizleyemedi. Gezinin son bölümünde ise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan ziyaret edildi.
    Gezdikleri yerlerle ilgili öğrencilerle yapılan söyleşi ve değerlendirmede; Bilim Tekneoloji Merkezi'nin çok beğenildiği, Kent Müzesinin çok ilginç bulunduğu, tarihi yerlerin ve türbe ziyaretlerinden çok şey öğrenildiği belirtildi.
    Tophane'den Bursa manzarasına da hayran kalan öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek yaşadıklarını ölümsüzleştirdi.
    Öğrenciler, bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, mutlu ve bilgili bir şekilde köylerine döndüklerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.