Bursa’nın dernekleri tek yumruk

Bursa Karacabeyliler Derneği yönetimi, yaklaşık 100 üyesi ile birlikte bu haftaki “Tanış Toplantısı”nı Dağ-Der'in Tahtakale'deki yerleşkesinde gerçekleştirdi.
Karacabeyliler Derneği, geçtiğimiz ay içerisinde olağanüstü kongre kararı alarak iki liste halinde seçime giden Dağ-Der'in (Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan ve köylerini temsil eden dernek) yeni Başkanı Emekli Öğretmen Mustafa Bay ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Dağ-Der'in yeni Başkanı Mustafa Bay, Karacabeyliler Derneği'nin kurulmasıyla birlikte Bursa'da dernek sayının 5'e çıktığını belirtti.
Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan'ın gözünü budaktan esirgemeyen ve doğru olduğuna inandığı davadan asla geri adım atmayan genç bir lider olarak yorumlayan Bay, başarılı ve ses getiren çalışmaları nedeniyle Bursa'ya büyük değer kazandırdığını söyledi.
Dağ-Der Başkanı Bay, “Seçim öncesi derneğimiz yönetim kurulunda Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmekteydim. Yüksel başkan yaklaşık 10 defa yönetimimize çok anlamlı bir proje ile geldi ancak bir araya gelip bu projeyi bir türlü hayata geçiremedik. Söz konusu projenin ne olduğunu sayın başkana bırakıyorum” dedi.
Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan sözlerine; “Yörük kardeşlerim, Bursa'mızın namus bekçileri. Bu akşam sizlerle olmaktan son derece mutluyuz ve özelliklede az önce sayın başkanın söylediği projeye start vermek için buradayız” dedi.
En büyük hayalinin Bursa'daki yerel 5 derneğin birlikte hareket etme kararı alması olduğunu dile getiren Ceylan, bunun tüm kamuoyuna da duyurulmasını istedi.
Bu derneklerin Dağ-Der ve Karacabeyliler'in yanı sıra; Mustafakemalpaşalılar, Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Derneği ile Yenişehirliler Derneği olduğunu kaydeden Yüksel Ceylan, “Bizler, yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi ortak hareket etme kararı almak istiyoruz. Bunu tüm Bursa bilmelidir. Bu mesajı vermeliyiz. Bu birliktelik Bursa siyasetinin yön değiştirmesine neden olur. Artık Bursa'da biz yönetilen değil, yerli halk olarak yöneten olmalıyız. Yerel seçimlerde çocuklarımızın geleceğini çalan adayların yanında kesinlikle durmayacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.