Bursa’nın acı kaybı

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ve eşi Hilal Pala, Antalya’dan tatil dönüşü Burdur’da trafik kazasında yaşamını yitirdi. Pala çiftinin çarptığı aracın sürücüsünün de öldüğü kazada, 4 kişi de yaralandı.
Kaza önceki gün öğle saatlerinde Burdur’un Bucak İlçesi’ne bağlı Elsazı Köyü yakınlarında meydana geldi. Eşi Hilal ile birlikte Antalya tatilinden dönen Bursa Kent Konseyi Başkanı ve Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Genel Koordinatörü 62 yaşındaki Semih Pala yönetimindeki otomobil, Aşur Gökçe yönetimindeki otomobille çarpıştı.
İki aracın da hurdaya döndüğü kazada Hilal ve Semih Pala çiftiyle diğer aracın sürücüsü Aşur Gökçe yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan 4 kişi de hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
Semih Pala ve eşinin cenazesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı merhum Mehmet Semih Pala ve eşi merhume Hilal Dal Pala için 29 Eylül Salı günü (bugün) saat 10:30’da Merinos AKKM otopark üstünde cenaze töreni düzenleneceği açıklandı.
Cenazeler bugün gerçekleştirilecek tören sonrası öğle namazına müteakip Ulu Camii’den Emirsultan Mezarlığı’na defnedilecek.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, danışmanı olan Semih Pala ve eşinin kazada öldüğü haberini, tatil yaptığı Afyonkarahisar’da öğrendi. Haberi alır almaz Burdur’a hareket eden Başkan Altepe, “Acı haberi öğrenir öğrenmez yola çıktım. Karşıdan gelen Konya plakalı bir araçla kafa kafaya çarpışmışlar” dedi.
Mehmet Semih Pala kimdir?
1953 yılında Bursa’da doğan Mehmet Semih Pala, ilkokulu Süleyman Çelebi İlkokulu’nda, ortaokulu Bursa İmam Hatip Okulu’nda, liseyi ise Bursa Erkek Lisesi’nde bitirdi. Üniversiteyi İstanbul DMMA – IMMYO’da bitiren inşaat mühendisi Mehmet Semih Pala, Hürriyetçi Teknik Elemanlar Derneği (HÜR-TEK) Bursa Şube Başkanı, Adalet Partisi (AP) Gençlik Kolları Bursa İl Başkanı, Doğru Yol Partisi (DYP) Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Koruma Derneği Başkanı, Büyük Değişim Partisi (BDP) Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi, Refah Partisi (RP) Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi, Fazilet Partisi (FP) Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı, Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı, Ak Parti Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı, Bursa Kent Konseyi Başkanı, BİNTED Ortaklar Kurulu Başkanı ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü görevlerinde bulundu. Mehmet Semih Pala, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.