Bursalılar, Altepe’yi daha çok tanıyor

Bursa'da siyasiler üzerinde yapılan araştırmada vatandaşların en çok Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tanıdığı ortaya çıktı.
    Bursa'nın yanı sıra Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, İnegöl, Gürsu, Gemlik, Orhangazi, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Karacabey, Mudanya, İznik, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan, Keles ilçelerinde 8 bin 284 kişiyle yüz yüze yapılan araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı.
    TÜSİVAR tarafından Bursa'da siyaset yapmış isimler üzerinde yapılan araştırmada, vatandaşlar yüzde 89.14'lük oranla en çok Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tanıyor. Altepe'yi tanıyan yüzde 89.14'lük kesimden yüzde 60'ı "Altepe'ye oy veririm" derken, yüzde 30'u "oy vermem", yüzde 10'u ise "kararsızım" dedi.
    Bursalı vatandaşların ikinci olarak tanıdığı siyasi isim ise Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Sena Kaleli. Vatandaşların yüzde 47.05'i Kaleli'yi tanırken, vekili tanıyanların yüzde 50'si "Kaleli'ye oy veririm" derken, yüzde 40'ı "Oy vermem", yüzde 10'u ise "Kararsızım" dedi.
    8 bin 284 kişiye sorulan "tanınırlık" anketinde 3. sırayı Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Turan Tayan aldı. Bursalıların yüzde 46.23'ü Tayan'ı tanıdığını söylerken, vekili tanıyanların yüzde 64'ü "oy vermem", yüzde 27'si "oy veririm", yüzde 9'u ise "kararsızım" dedi.
    Milliyetçi Hareket Partisi'nin eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu da Bursalı vatandaşların tanıdığı siyasiler arasında yerini aldı. Vatandaşların tanıdıkları siyasiler arasında AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa eski milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Hayrettin Çakmak ve Mehmet Emin Tutan da yer aldı.
    Vatandaşların en çok Altepe'yi tanıdıklarını ifade eden TÜSİVAR İstatistik Müdürü Funda Neçare Demiralp, Altepe'nin yüzde 89.14'lük tanınma oranına rağmen aldığı oy oranının yüzde 60'ta kalmasında siyasi görüş farklılıkları olduğunu söyledi. Bursalıların yüzde 57'sinin Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerden memnun olduğuna dikkat çeken Demiralp, "Vatandaşlar Altepe'nin çalışmalarından memnun, ancak bazılarının siyasi görüşü ile Altepe'nin siyasi görüşü farklı olduğu için oy vermiyor" dedi.
    TÜSİVAR Yönetim Kurulu Üyesi Recep Akgün, anket çalışmalarının titizlikle yapıldığını ve sonuçların yüzde 1'lik yanılma payı olduğunu ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.