Bursa’daki 14 kent konseyi buluştu

Bursa’da bulunan 14 Kent Konseyi, Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
BKK ev sahipliğinde Merinos AKKM Muradiye Salonu’nda yapılan toplantıya BKK başta olmak üzere Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Mudanya, İznik, Yenişehir, Karacabey, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, İnegöl, Orhangazi kent konseylerinin başkan ve yürütme kurulu üyeleri katıldı. BKK Başkanı Semih Pala, kent konseyleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla toplantıyı organize ettiklerini söyledi. Bursa’da faaliyet gösteren kent konseylerinin durumunu değerlendirmeyi hedeflediklerini belirten Pala, 17 ilçenin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının ardından Bursa Kent Konseyi’nin de 17 ilçede kent konseyleriyle ilgilenmeye başladığını aktardı. BKK’nin Türkiye’nin her yerinden gelenlere bilgi ve tecrübesini aktardığını, Bursa’nın tüm ilçelerinde de kent konseylerinin kurulmasını arzuladığını anlatan Pala, “Kent Konseyi olmayan ilçelerimizle temasa geçtik. Kurulan ve kurulmak üzere olanlar var. Başarılı olanlar var. İsteğimiz Bursa’nın tümünde 18 kent konseyinin kurulmasıdır. Bu konuda yol aldık. Özellikle dağ ilçelerinde kurulması için çabalıyoruz” dedi.
Kent Konseyi kavramının önemine işaret eden Pala, Yerel Gündem 21 geleneğinden gelen Kent Konseyi kavramının geçen dönem kanunlaştığını, Bursa’nın da vakit kaybetmeden hayata geçirdiğini hatırlattı. Tüm kurumlarını tamamlayan Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en faal ve en güçlü Kent Konseyi haline geldiğini belirten Pala, “Bizler sorumluluklarımızın şuurundayız. Kent Konseyi kavramının iyi anlaşılması için çalışıyoruz. Kent konseyleri bir organizasyon ve çatı kuruluşudur. Kanunda hangi kurumların katılımcı olduğu net olarak belirtilmiştir. Tüm kurumların bir araya gelebileceği tek ortamı kent konseyleri oluşturabilir. Kent konseyleri ayrıca kendisi güçlü olduğu takdirde diğer sivil toplum kuruluşlarına da destek olur. 4 meclis, 30 çalışma grubu ve gönüllülerimizle yılda ortalama 1500 etkinlik yaparak Türkiye’nin en güçlü Kent Konseyi haline geldik” diye konuştu.
Kent konseylerinin siyasi söylemler ve çalışmalar içerisinde olmaması gerektiğini vurgulayan Pala, herkese ve her kesime açık olmasının de önemini dile getirdi. Kent konseylerinin hiçbir kurumun amiri olmadığını ifade eden Pala, herkese söz hakkı vererek, çıkan sonuçları ilgili makamlara ulaştırdığını anlattı. Farklı görüşteki insanları buluşturmanın kent konseylerine has özellik olduğunu söyleyen Pala, “Yeter ki kavga olmasın. Kent konseyleri taraf olmamalı. Gençlerle yaptığım bir toplantıda, ‘tornadan çıkmış gibi tek tip insan olmanızı istemiyoruz. Farklı görüşlerinizin olmasını istiyoruz. Sadece kavga etmeyin’ dedim. Kent konseylerinde bütçe yoktur. Kanun, belediyelere destek olması için görev vermiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin konulara yatkın olması sayesinde Türkiye’nin bir numarası haline geldik” dedi.
Toplantı kent konseylerinin başkanları ve yürütme kurulu üyelerinin tek tek söz almasıyla devam etti. İlçeleri hakkında bilgi veren konseyi yöneticileri, çalışmalarını anlatarak fikir alışverişinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.