Köy yolları Büyükşehir gündemine taşındı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, verdikleri soru önergesinde Karacabey ve Mustafakemalpaşa’yı ilgilendiren sorulara cevap istedi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na sunulan, Adnan Akın, Mahmut Gök, İhsan Bilgili, Hüsnü Doğruoğlu, Kenan Çakır, Ayhan Önal, İsmail Karaman, Ercan Özel ve Mesut Bedel imzalı dilekçede şu sorulara cevap istedi:
“16 köyü bağlayan Karacabey Okçugöl yolu yapım ihalesi, Karayolları Bölge Müdürlüğünce 2009 yılı içinde yapıldı. Karacabey-Hotanlı Mahallesi arası yol genişletme çalışmaları ve stabilize işlemleri tamamlandı. Ancak, Hotanlı Mahallesi ile Yenisarıbey Mahallesi arası yol genişletme çalışmaları durduruldu. Ulaşım tek şerit üzerinden yapılmaya çalışılıyor.
Yaz ayı çiftçinin çalışma sezonu olması ve fabrikalarla bağlantılı çalışmasından dolayı çok yoğun olan bu yolun bir an önce genişletilerek tamamlanması hususunda ne gibi bir girişimde bulunulmuştur?
Büyükşehir sorumluluk sahası içinde bulunan Sazlıca – Yenisarıbey – Akhisar –Sultaniye – Tophisar mahallelerini Bandırma yoluna bağlayan yol üzerinde bulunan salça fabrikalarından dolayı ağır tonajlı araçların kullandığı bu güzergâh, aşırı derecede bozulmuş ve bölge halkı tarafından kullanılamaz hale gelmiştir.
Bu güzergâhın yapımını düşüyor musunuz? 2015 yılı iş programına alınmış mıdır?
Mustafakemalpaşa Koşuboğazı – Çeltikçi – Karacabey Ovaesemen mahalleleri bağlantı yolunda da yukarıdaki aynı nedenlerden dolayı bozulması nedeniyle yolun tekrar yapımı ve genişlemesi çalışmalarını 2015 yılı iş programına almayı düşünüyor musunuz?
Aşırı derecede bozulan Aralık – Mustafakemalpaşa yolunun Yapım çalışmalarını ne zaman başlatacaksınız?
Her ay zam yapan BUSKİ, susuzluk çeken Karacabey ova köylerinin ve üç aydır Mustafakemalpaşa ilçesindeki içme suyunda oluşan batak kokusunu ne zaman gidermeyi düşünmektedir?
Mustafakemalpaşa hudutları içindeki tüm mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan Sarp Dere ve Çan Deresi’ne ilaveten Karadere veya Sarp Dere üzerinde baraj veya gölet gibi çalışmalarınız var mıdır?
Yukarıdaki sorularımızın tarafınızca cevaplandırılması konusunda gereğini arz ederiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.