Bursa Karacabeyliler Derneği 1 yaşında!

Başkan Yüksel Ceylan, emin adımlarla ilerlediklerini söyledi:

Bursa Karacabeyliler Derneği, kuruluşunun birinci yılını kutluyor. 14 Eylül 2011 tarihinde 14 kişiyle yola çıkan Karacabeyliler Derneği, bir yıl gibi kısa bir sürede 25 binlere ulaşmanın onurunu yaşıyor.

Konuyla ilgili yönetim kurulu adına açıklama yapan Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, bir yılı geride bırakmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Karacabeyliler Derneği olarak ilçe insanına hizmet için yola çıktıklarını kaydeden Ceylan, geçen bir yılda güzel faaliyetlere imza attıklarını belirtti.

Kendilerine her konuda destek olan başta Bursa Milletvekili Önder Matlı’ya, dünya markası Sütaş’a ve Matlı A.Ş.’ye teşekkür eden Başkan Ceylan, emin adımlarla doğru bildikleri yoldan şaşmadan ilerlemeye devam edeceklerini duyurdu.

Karacabey’in 90. Kurtuluş yıldönümü kutlu olsun!

Ceylan, “14 Eylül 1922 yılı Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluş tarihidir. Karacabey’imizin 90. kurtuluş yıldönümünü dernek yönetimi olarak kutluyoruz. Yine Bursa’da yaşayan Karacabeyliler olarak, bundan tam bir yıl önce bölgemizin gururu ve en başarılı milletvekili seçilen Sayın Önder Matlı’nın da olduğu 14 Karacabeyli ile ne tesadüftür ki Karacabey’imizin düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 14 Eylül’de 14 kişiyle yola çıktık.

Derneği kurmuş olduğumuz tarihten bu güne değin geçen bir yılda üyelerimize, ‘Doğum gününüz kutlu olsun’ mesajı çekmektense iş arayan bir kişiye ‘İş imkanı var’ mesajını çekmeyi daha uygun gördük. Bir yılda Karacabeyli 744 insanımızı çeşitli işlere yerleştirdik. Bu konuda Bursa’da bir ilki gerçekleştirdik. Eğitime katkı sağlayabilmek için okulların açık olduğu dönemde çoğu derneğin illegal oyunlar oynattığı gibi değil, derneğimizde Cumartesi ve Pazar günleri Matematik ve İngilizce kursları açarak istikbalde bizleri temsil edecek olan çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlamaya çalıştık. Tüzüğümüzde olan tüm maddeleri yerine getirmeye çalışıyoruz. İhtiyaçlı insanlarımıza sahip çıkıyoruz. Özürlü insanlarımıza el ayak olmaya çalışıyoruz.

Ankara’ya vekil ve bakanlar yollayacağız!

Karacabeyliler Derneği olarak, halkımıza yakışacak şekilde çalışmalar yapıyoruz Belki bizler bu derneği Bursa’nın en büyük deneği yapma sözü veremeyiz ancak, Karacabey’in Türk askeri tarafından işgali sırasında 10 Eylül 1922 tarihinde çöken o Canbolu köprüsünü öyle bir onaracağız ki otoban yapıp o köprünün üzerinden Karacabey’den Ankara’ya ne vekiller ne bakanlar yollayacağız. Bunun sözünü halkımıza veriyorum.

Bu dönemden itibaren artık hiçbir Karacabeylinin yaptığı güzel bir iş arka planda kalmayacaktır. Karacabeyliler Derneği yönetim ve üyeleri olarak, ilçemiz adına büyük bir şans olan bölge milletvekilimiz varken ve bölgesi için gece gündüz çalışıyor ve başarıyor olması çok önemlidir. Karacabeyli olması nedeniyle vekilimizin bir sonraki dönemde bölgemizi bakan olarak görev yapması ve boşalan vekillik görevine de yine bölgemizden bir veya birden fazla vekil çıkarabilmek için çalışmalarımız olacaktır. Çünkü bu sayede vekilimiz varken bu kadar hizmet alabiliyorsak, Karacabey’imizden de bir bakan çıkarmayı başarırsak bölgemiz daha da çok hizmet alacaktır.

Bizler, tüm projelerde önceliği her zaman eğitime veriyoruz. Çünkü nicelik insan kalabalığıdır ancak nitelik ise kaliteli insandır. Nitelikli bir toplumun, her zaman kendi ayaklarının üzerinde durabileceğini ve amacımız olan toplumumuza yararlı bireyler kazandırabilme uğraşımızda da bizlere kolaylık sağlanacağının bilincindeyiz.

Son olarak, sınırları Türkiye’yi aşarak ülke dışına taşan bir dünya markası olan Karacabey’imizin sanayi devi Sütaş ailesine ve özelliklede Sayın Haydar Yılmaz’a, Karacabey’in diğer bir dünya firması Matlı A.Ş.’ye ve Sayın Özer Matlı’ya derneğimize yaptığı katkılarından dolayı sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.