Bunlar dışarıda verici, içerde gerici, sonunda da gidiciler!

Karacabeyde köyleri gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’den AK Parti eleştirisi:
Karacabey’i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ülke gündemi hakkında çarpıcı açıklamalar yaparken, AK Parti’yi eleştiri yağmuruna tuttu.
            Yoğun kalabalık eşliğinde karşılanan Onur Öymen, ilk olarak parti binasında CHP’lilerle bir araya geldi. Programa CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Mustafakemalpaşa CHP Başkanı Gürkan Esen, Çeltikçi Belediye Başkanı İzzet Dede ile çok sayıda partili katıldı.
CHP, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yükselişte
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Karacabey’deki siyasi potansiyel hakkında Öymen’i bilgilendiren Karabaş, son yerel seçimlerde büyük oy patlaması yaptıklarına dikkat çekti.
            Karacabey Belediyesi’nde 5 meclis üyesi ve İl Genel Meclisi’nde de 1 üye ile muhalefette ağırlıklarını hissettirdiklerine değinen Karabaş, CHP’ye olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti.
            Karacabey’deki CHP yönetimi hakkında sürekli övgüler aldığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “Karacabey ile Mustafakemalpaşa’daki örgütlerimiz çalışkanlıklarıyla dikkat çekiyor. Başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Kendilerini kutluyorum” dedi.
Doğal servetimizi koruduk
            Yeniköy’de kum ocağı ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili de konuşan Öymen, “CHP’nin gündeme taşıdığı konu sonunda aydınlandı. Doğal servetimizi korumayı başardık. Doğamıza, çevremize, orman ve denizlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
            Maden arama adı altında Karacabey’deki ıhlamur ormanlarının talan edileceğini belirten Öymen, buna asla izin vermeyeceklerini ve konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.
            AK Parti’nin yönetim anlayışını topa tutan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “Bunlar dışarıda verici, içerde gerici, sonunda da gidiciler. AKP düşüyor, iktidara yürüyoruz. Türkiye’yi her yönden perişan ettiler. ‘Açılım’diye diye ülkeyi kutuplaşmaya ittiler” diyerek 10 Kasım’da (bugün) mecliste yapacağı konuşmayı partililerden takip etmesini istedi.
            İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Karacabey yönetiminin kayda değer çıkış yakaladığını ve önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Ülke genelinde olduğu gibi hem Karacabey hem de Mustafakemalpaşa’da AK Parti’nin düşüşte olduğuna dikkat çeken Akdoğan, “Büyük bir ivme kazandık. Bu birlikteliği sürdürelim” dedi.
Boğazköy ve Sultaniye’ye ziyaret
            Mustafakemalpaşa’daki CHP potansiyelini değerlendiren İlçe Başkanı Gürkan Esen, yaptıkları etkinlik ve çalışmalarla halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti. Mustafakemalpaşa için büyük tehlike oluşturan Baca Tozu ve Tufal Geri Dönüşüm Tesisi’nin kurulmaması için büyük çaba harcadıklarını anlatan Gürkan Esen, “Toprağımız ve havamız tehlikede. Bu konuda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.
            Karacabey’deki toplantının ardından Boğazköy ve Sultaniye’ye giden CHP’liler, yoğun ilgiyle karşılaştı. Yeniköy’deki yolsuzluk iddialarını gündeme taşıyan CHP’lilere teşekkü eden Boğazköylüler, “Doğamızın ve çevremizin yok olmasına izin vermeyeceğiz” diyerek tepkisini ortaya koydu.            CHP heyeti daha sonra Sultaniye’deki köy halkıyla bir araya geldi. AK Parti’nin tarım politikasını eleştiren ve sıkıntıları dinleyen Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “Bu böyle gitmez. AKP’ye sağlam bir ders verilmelidir. Milletin efendisini perişan ettiler. İcralıklar arttı. Üretici emeğinin karşılığını alamıyor. AKP’den kurtulmadıkça rahat edemeyiz” diyerek konuya dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.