Bugün değil, her gününüz kutlu olsun!

“24 Kasım”da öğretmenlere daha fazla değer verilmesi gerektiği mesajı çıktı:

Program, ilk olarak saat 10.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin'in, tüm öğretmenler adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunda, önceki yılların aksine bu yıl eğitim sendikaları temsilcilerinin yer almaması dikkat çekti.
Daha sonra Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki sergi açılışının ardından programa geçildi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı etkinliğe Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, siyasiler, daire amirleri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda ilk konuşan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahim Üner, öğretmenlik mesleğinin peygamberlik kadar kutsal olduğuna dikkat çekti.
Öğretmen'in, Atatürk'ün yolunda toplumun önünde giden bir lider olduğunu savunan Üner, “Öğretmen, zorluklardan yılmaz. Bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren iyi bir insandır. Huzurlu bir toplum oluşturmak için çaba gösterir. Yapıcı, insan haklarına saygılı ve çevreye duyarlıdır.
En çok sevilen öğretmen, en çok sevendir. Bu nedenle öğretmenler sevgi aşılar. Öğretmenin başarılı olmaktan başka bir seçeneği yoktur. Öğretmen ayna gibidir. Eğer ayna kırılırsa, bakanlar da kırık olur” dedi.
Konuşmasına “Bıkma N'olursun” isimli şiiriyle başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, çağdaşlaşmanın, modernleşmenin ve kalkınmanın eğitimden geçtiğini belirterek, öğretmenlere bir gün değil, her zaman değer verilmesi gerektiği mesajını verdi.
Büyük Önder Atatürk'ün eğitime çok önem verdiğine dikkat çeken Dingin, “O'nun çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerliyoruz. Eğitim ve eğitimciden yoksun uluslar, yok olmaya mahkumdur. Atatürk'te bunu bildiği için eğitime önem vermiştir.
Öğretmen, yeryüzünü aydınlatır, ışık saçar. Öğretmen için tarihin bir önemi yoktur. Halkın içindedir. Halkın karşısında sorumluluk bulan biridir. Tüm zorluklara rağmen hiçbir öğretmen başarısızlığı öğrencilerine fatura etmez.
Evet, bugün her yerde bizi hatırlıyorlar, kutluyorlar. Gazeteler manşetlerinden veriyor ve herkes iyi dileklerini dile getiriyor. Peki ya yarın? O nedenle yalnızca bu günümüz değil, her günümüz kutlu olsun” diye konuştu.
Öğretmen Reyhan Çeltiker'in okuduğu, “Dünya'nın bütün çiçeklerini getirin” isimli şiirle anlam kazanan etkinlik, göreve yeni başlayan 20 öğretmenin yemin töreniyle devam etti.
Programda daha sonra şehit olan ve görevi başında yaşamını yitiren öğretmenler için hazırlanan güzel bir sunum yapıldı. Ardından ödül töreniyle süren 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, hep birlikte okunan “Öğretmen Marşı” ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.