“Bu zafer Türk Milleti’ne armağan olsun”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, “Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in mücadelesi sonrası ‘Ermeni Soykırımı’ iddiası artık Avrupa’da hukuken geçerli değildir.” dedi. Başkan Kurur, bu durumun Danimarka Meclisi’nden sonra, Fransa Anayasa Konseyi tarafından da kabul edildiğini bildirdi.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in İstanbul İl Merkezi’ndeki açıklamalarını ilçe gündemine taşıyan Hüseyin Kurur, şu ifadelere yer verdi:
“En son Danimarka Hükümeti ve Meclisi ile Fransa Anayasa Konseyi, 1915 olayları konusundaki kararlarını değerlendirdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2. Daire ve Büyük Daire kararlarının Avrupa’da yeni bir hukuk ve siyaset iklimi yarattığını vurgulayan Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ermeni soykırımı iddiasının Danimarka ve Fransa’nın aldığı kararlarla artık Avrupa’da hukuken geçerli olmadığını müjdeledi.
Ermeni Soykırımı iddialarında artık bizim tezlerimiz geçerlidir. AİHM’nin Perinçek – İsviçre davası kararları, elbette öncelikle düşünceyi açıklama özgürlüğünü güvence altına alıyor. Çünkü bu dava İsviçre Devleti’ne karşı düşüncenin açıklanmasını cezalandırdığı için açılmıştı. Bununla birlikte AİHM Davası’nda yalnızca ‘Ermeni soykırımı yalandır’ deme özgürlüğü kazanılmadı. Çok daha önemlisi, ‘Ermeni Soykırımı’ iddiası artık Avrupa’da hukuken geçerli değildir. Genel Başkanımızın 12 yıllık mücadelesi sonunda Avrupa’da kabul edilen şudur; ERMENİ SOYKIRIMI SUÇUNUN İŞLENDİĞİ KONUSUNDA YETKİLİ MAHKEME KARARI YOK. BU NEDENLE ERMENİ SOKIRIMI DA YOK.
Bu zafer Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek sayesinde Türkiye’nin elini Avrupa’da güçlendirmiştir. Bu zaferi Türk milletine armağan edilmiştir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.