Bu kan artık dursun!

SP İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, gündemi değerlendirdi:

Türkiye’nin yeniden yaşanabilir bir ülke haline gelebilmesi için Saadet Partisi iktidarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yıldız, “Gelin hep birlikte el ele vererek bu ülkeyi yeniden yaşanabilir bir ülke haline getirelim. El ele vererek şehit kanlarını durduralım, ağlayan anaların gözyaşını birlikte dindirelim. Gençlerimiz ölmesin, analar feryat edip saçlarını yolmasın. Biz Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Ege’de, Doğu’da, Güneydoğu’da istiklal harbinde; Kürdüyle, Türküyle, Çerkez’iyle, Lazıyla, Arabıyla, Abhazasıyla, Alevisiyle, Sünni’siyle omuz omuza, vücudumuzu birbirine siper ederek, düşmanlara karşı savaşmadık mı?” diye konuştu.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünya üzerinde kan ve gözyaşının bulunduğunu belirten Yıldız, Türkiye içerisinde de her gün gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreklerin yandığına dikkat çekti. Bu kan ve gözyaşının durdurulabilmesi için bin yıldır süregelen barış ve kardeşlik anlayışının yeniden tesis edilmesi gerektiğini kaydeden Yıldız, bunun için Saadet Partisi iktidarının, Milli Görüş iktidarının bu ülkede hâkim olması gerektiğini belirtti.

Anaların ağlayıp saçını başını yolmaması için çağrıda bulunan Yıldız, “Milli Görüşçüler, hak nizamı tesis etmek için bir araya gelmişlerdir. Allah yar ve yardımcımız olsun. İşte bu nedenle Saadet Partililer gecesini gündüzüne katarak Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olması için çaba sarf ediyorlar. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Gelin hep birlikte el ele vererek bu ülkeyi yaşanabilir bir ülke haline getirelim. Adil bir dünyanın kurulması için hep birlikte çalışalım. Gelin hep birlikte İslam Birliği’nin kurulması için mücadele edelim” dedi.

AKP politikalarının içeride terörü azdırdığına dikkat çeken Yıldız, yönünü batıya çevirmiş bir iktidarın başarılı olabilmesinin imkânı bulunmadığını belirtti. Hükümetin Suriye politikalarını eleştiren Yıldız, kendilerinin gerekli uyarıları vaktinde yaptığını, o zaman söylediklerinin tek tek ortaya çıktığını kaydetti. Yanlış politikaların devam ettiğini söyleyen Gürsoy Yıldız “Arap Baharı diye bilinen olaylar Suriye’ye sıçradığı zaman hükümetimiz tavır almıştı. Biz hükümetin politikasını o zaman da yanlış yaptıkları için eleştirmiştik. Ve bu yanlış politikalar hala devam ediyor. Kardeşi kardeşe kırdırmanın kimseye faydası olamaz. Hiç kimsenin yönünü Suriye’ye dönmeye cesaret edemediği bir dönemde Genel Başkanımız 4 kişilik heyet ve beraberlerinde 20 gazeteci ile birlikte Suriye’ye giderek Esad’ı uyardı. ‘Yanlış yapıyorsunuz. Allah’ın bahşetmiş olduğu haklarını kullanmaları için halkınıza imkân tanıyın. Aksi takdirde batılılar, haçlılar bunları gerekçe göstererek ülkenizi işgal edecekler ve sizleri birbirinize kırdıracaklar. Bu topraklara batılıların ayağı değmemeli, haçlıların ayağı değmemeli. Bunun için dünya üzerindeki bütün Müslümanlara görev düşüyor.

Ancak en önemli görev size düşüyor’ dedik. İkazımızı yaptık, uyarı vazifemizi ifa ettik. Dönüşte de mevcut iktidarı uyardık ve dedik ki; ‘Yakın bir zamanda Suriye’de bir yönetim değişikliği beklenmemelidir. Ancak suikastlar olabilir, çeşitli katliamlar olabilir, insanlar birbirine düşürülür, bundan da İslam Âlemi zarar görür” dedik. Peki, ne oldu? Şimdi Suriye’nin içinde bulunduğu durum çok mu iyi? Halk huzur mu buldu? Daha fazla zulüm, daha fazla katliam meydana geldi. Türkiye’nin Kuzey Irak diye büyük bir sorunu vardı. Şimdi bir de Kuzey Suriye sorunumuz oldu. Hükümetin politikalarının yanlışlığı artık alenen gözler önündedir” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.