Bu işin peşini bırakmayacağız!

Mustafakemalpaşa, otoban güzergahının değişmemesi konusundaki ısrarını sürdürüyor:
Mustafakemalpaşalı yöneticiler, Otoban güzergahının değişmemesi amacıyla bu kez de Karayolları Bölge Müdürü İsmail Kartal’ı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Önal, Ticaret Borsası Başkanı Hasan Yılmazoğlu, TSO Meclis Başkanı Nasuh Ayşar, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Semih Koyuncu ve Zafer Beyaz, Doktor Yakup Canıtez ve Şehir Plancısı İsmet Betin’den oluşan heyet, önceki gün Bursa’ya giderek Karayolları Bölge Müdürü İsmail Kartal ile görüştü.
Değişikliğin ne amaçla yapıldığını ve şuan ki durumunu soran heyete İsmail Kartal; Güzergahın gölün kuzeyinden geçmesi için hazırlıkların yapıldığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, 6 Ekim’de Karacabey’de ve 7 Ekim’de Badırga’da bilgilendirme toplantıları yapılacağını söyledi.
Bunun üzerine söz alan Şenol Önal “Bu ihale yapılalı dört ay oldu, ihale yaptıktan sonra güzergahın değişmesi mantıksız değil mi?” diye sordu.
İsmail Kartal ise değişikliğin Bakanlığın tasarrufunda olduğunu, konuyla ilgili merciin kendileri değil, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bakanlık olduğuna dikkat çekti.
Heyet, değişiklik sonucu otobanın verimli tarım arazilerinden geçeceğini, Ramsar koruma alanının 33 kilometre içinden geçip, gölü daha fazla kirleteceğini, özellikle güzergahın deprem bölgesinden geçtiğini ve diğer çekincelerini aktardı.
İsmail Kartal’ın yine Ankara’yı işaret etmesi üzerine, Başkan Sadi Kurtulan “Bu olay burada bitmez, Ankara’ya da gidip sonuna kadar konunun takipçisi olacağız, güzergahın değişmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
TSO yetkilileri ve Belediyenin Ankara’dan randevu talep ederek temaslarını sürdüreceği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.