Boşnakların acılı günü!

Türkiye Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Dünya Bosna Hersek Göçmenler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Kurucusu, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Onursal Başkanı, geçmiş dönem Karşıyaka Belediye Başkanı İşinsanı A.Kemal Baysak, yaşama veda etti. Baysak’ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği öğrenildi.

Vefatı sonrası kısa bir açıklama yapan Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kenan Gündem, “Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu, Fahri Başkonsolusumuz, Onursal Başkanımız, Türkiye’de de yaşayan Boşnakların Lideri, yeri doldurulamayacak eşsiz insan Sayın Kemal Baysak’ı yitirmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Başımız sağolsun. Her toplantıda, derneklerimizin yaptığı faaliyetlerde söylediği gibi “Boşnak olmaktan onur duyuyoruz, Türk olmaktan da gurur duyuyoruz” diyen liderimizin mekanı cennet olsun. Sayın Başkanım seni  hiç bir zaman unutmayacağız.” ifadesini kullandı.

Türkiye Bosna Hersek Federasyon Başkan Yardımcısı Karacabeyli Cengiz Coşkun ise, “Kendisinin Boşnak dünyasına hizmetlerini hiç bir zaman unutmayacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sevenlerinin ve tüm Balkan camiamızın başı sağ olsun.” dedi.

Öte yandan A. Kemal Baysak, 11 Ocak 2021 Pazartesi günü (bugün) İzmir-Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.