Boşnaklar Karamürsel’de bir araya geldi

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı Karamürsel’de yapıldı. Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya ayrıca; Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Coşkun da katıldı.
Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin ev sahipliği yaptığı buluşmanın açılış konuşmasını Erhan Yılmaz yaptı. Yılmaz, tüm katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ derken, toplantının yararlı, istenilen sonuçları beraberinde getirmesini diledi.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, kendisinin de Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin üyesi olduğunu hatırlatarak, dernek yönetimine çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Başkan Yıldırım, Türkiye Bosna Hersek Türkleri Federasyonu Fahri Başkanı Kemal Baysal ve tüm Türkiye’den toplantıya katılım sağlayan Bosna Hersek Dernekleri Başkanları’nı Karamürsel’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dille getirdi. Yıldırım ayrıca, Bosna Sancak Derneği’nin her zaman yanında olduklarını ve derneklere kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı.
Öte yandan, toplantıya katılan AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi belediye başkan aday adaylarına fahri konsolosluk tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra toplantıya geçildi. Toplantı sonunda bundan sonraki buluşmanın Adapazarı’nda yapılmasına karar verildi.
Karamürsel’de gerçekleşen toplantıya Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Coşkun’un yanı sıra; Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergün Erkap, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Fahri Başkanı Kemal Baysal, siyasi parti temsilcileri, İzmir, Bursa, Turgutlu, Aliağa, Aydın, Adapazarı, Serdivan, Sefaköy ve Urla Bosna Hersek Kültür Dernekleri Başkanları da hazır bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.