Boşnaklar bir arada!

Türkiye Bosna Hersek kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü Karacabey Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Coşkun kısa bir süre önce vefat eden Federasyon Başkanı Eşref Temiz’i rahmet ve saygıyla andıklarını dile getirdi. Coşkun, “Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Eşref Temiz’in kısa bir sürü önce vefat etmesi nedeniyle Nisan 2019 da yapılacak seçimlere kadar yerine Ergün Erkap seçildiğini size bildirmek istiyorum. Karacabey Bosna Sancak Derneği’nin her zaman yanında bulunan Sayın Belediye Başkanı Ali Özkan’a ve Başkan Yardımcısı Mehmet Vural’a yürekten teşekkür ediyorum. Derneğimize bir şeyler yapıldıysa bunları ben değil yönetim kurulunda ki tüm arkadaşlarım ile ekip olarak yaptık. Kendilerine de huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne katkıda bulunan Belediye Başkanı Ali Özkan’ın şehir dışında oluşu nedeniyle kendisine verilmesi için Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yalazı’ya Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak tarafından plaket takdim edildi.
Toplantıda federasyona bağlı olan 18 derneğin çalışmalarına devam edildi. Toplantı sonrası Belediye önünde hatıra resmi çektiren dernek üyeleri öğle yemeği için Dernek Lokali’ne geçti. Başkan Cengiz Coşkun ve yönetim kuruluna teşekkür eden Türkiye Bosna Hersek kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Boşnak kurabiyelerine ve Karacabey’in kazan simitine de hayran kaldıklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.