Bosna Sancak’tan anlamlı kutlama

Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Coşkun, beraberinde Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hürriyet Yavuz ile birlikte 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle MELTEM’i ziyaret etti.
Meltem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal ile bir araya gelerek, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri, gazeteciliğin çok kutsal bir meslek olduğunu, ancak bu mesleği yapanların güç koşullarda mücadele vermek zorunda kaldıklarını söyledi.
Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Coşkun, “İlçemizde olup biteni sizler vasıtasıyla öğreniyoruz. Güçlü bir yerel basına sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ayrıca derneğimizin bilgilendirme ve faaliyetlerimizin kamuoyuna yansıtılması açısından da sizlerin varlığı bizler için büyük şans. Basının gücüne her zaman ihtiyacımız var. Basın bizlerin gözü ve kulağıdır. Emekleriniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Basın; aydınlatıcı, iyiyi ve doğruyu göstericidir. Olayları anında okuyucuya iletir. Basın, düşündüğünü özgürce ifade edebilmeyi, insan haklarını ve demokrasiyi en fazla savunan bir güçtür. Basın, milletin ortak sesi, gören gözü, işiten kulağıdır. Gazeteci özveriyle gece gündüz demeden, yorucu çalışma koşullarına rağmen faaliyet gösterir. 24 Temmuz 1908 yılında Basında Sansürün Kaldırılması, demokrasi için olmazsa olmazlardandır. Zor durum ve şartlarda görev yapan, değerli basın emekçilerinin basın bayramı kutlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.