Bosna Hersek’teki iş fırsatları anlatıldı

Bosna İle İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Genel Sekreteri Cenita Kocaman, Karacabey Ticaret Sanayi Odası meclis üyelerini Bosna Hersek’teki iş fırsatları hakkında bilgilendirdi.
KTSO Meclis Salonu’ndaki toplantıda konuşan Cenita Kocaman, meclis üyelerine Bosna Hersek’teki iş ve yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.
Bosna Hersek ile Türkiye arasında çeşitli işbirliği anlaşmalarının mevcut olduğunu belirten Kocaman, “Bu anlaşmaların yanı sıra iki ülke arasında yüzlerce yıl öncesine dayanan kültürel bağlar nedeniyle Türkiye’deki girişimciler için Bosna Hersek, mutlaka değerlendirilmesi gereken bir ülke. Bugünlerde bu fırsatı değerlendirenler ileriki yıllarda ciddi kazanımlar elde edebilir” dedi.
İhracat ve yurtdışında yatırım yapan firmaların alternatif ülke arayışlarına en iyi çözümlerden birinin Bosna Hersek olduğuna işaret eden Cenita Kocaman, “Bosna Hersek, zengin doğal kaynakları, Avrupa’daki stratejik konumu ve nitelikli işgücü potansiyeli ile Türk yatırımcılar için oldukça cazip bir ülke. Bu avantajları gören dünya devi niteliğindeki uluslararası markalar Bosna Hersek’te yatırım yapıyor. Peki, bu firmalar arasında niye siz de olmayasınız?” ifadelerini kullandı.
Bosna’daki yabancı yatırımcılara yönelik çeşitli vergi muafiyetlerinin olduğundan da bahseden Cenita Kocaman, Bosna Hersek Federasyon bölgesinde10 kantonun yer aldığını dile getirdi. Kocaman, bu kantoların yerel yönetimlerdeki bağımsız olmalarının, yabancı yatırımcılar için hızlı karar alınması noktasında önemli bir avantaj olduğunu kaydetti.
Bilgilendirme toplantısının ardından KTSO meclis üyeleri, en kısa zamanda BİGMEV vasıtasıyla Bosna Hersek’i ziyaret ederek gerekli görüşme ve saha gezilerini yapacaklarını dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.