Borsa’ya Gümülcine’den ziyaret

Karacabey Ticaret Borsası, Yunanistan’ın Gümülcine Esnaf ve Zanaatkarlar Odasını konuk etti. 26-29 Mayıs 2011 tarihinde Borsa meclisi, kardeş oda ve borsa anlaşması çerçevesinde Yunanistan’a davet eden Gümülcine ili Esnaf Zanaatkarlar Odası, bu kez iadeyi ziyarette bulundu.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıdban ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı ziyarette Gümülcine Esnaf ve Zanaatkarlar Odasını, Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Aka ile Genel Sekreter İbrahim Temel karşıladı.
Borsa Hizmet Binasını gezen konuk heyet, binanın dizayn ve estetik olarak çok güzel planlandığını dile getirdi. Konuk heyet adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıdban, Yunanistan ve Batı Trakya’da yaşayan azınlık Türkler olarak ekonomik yönden çok zor günler geçirdiklerini söyledi. Yunanistan’ın Avrupa Birliği içersinde nüfus olarak yüzde 2’leri bulan küçük bir topluluğu temsil ettiğini belirten Rıdban, bu nedenle ülke olarak bugünlerde yaşadıkları ekonomik sıkıntıları kısa süre atlatacaklarına inandıklarını kaydetti. Rıbdan, özellikle Yunan halkı ve gençliğinin daha çok çalışmayı ilke edinmelerinin şart olduğunu belirtti.
Gümülcine Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın 6 bin üyesi bulunduğunu ifade eden Ahmet Rıdban, 2 ay içinde seçime gideceklerini ve bunun ardından yeniden Karacabey’i ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.
Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Aka ise, Gümülcine Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.
Karacabey Ticaret Borsası olarak Mayıs ayı içersinde Yunanistan’a ziyarette bulunduklarını yineleyen Aka, kendilerinin çok iyi ağırlandığını ve güzel bir misafirperverlik gördüklerini söyledi.
Vahap Aka ayrıca, Gümülcine Esnaf ve Zanaatkar Odasında yapılan seçimlerde oda yönetimine daha fazla Türk vatandaşın girerek görev almaları konusunda kendilerine şimdiden şans diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.