Borsa, lüks binalarda saltanat süremez!

Borsa, lüks binalarda saltanat süremez!
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nun Konya Tarım Fuarı’na düzenlediği geziye katılmak için yaptıkları girişimin reddedilmesini çok ağır bir dille kınadı.
Karaca, dün bu konuda yaptığı basın açıklamasında gelirlerinin büyük bir bölümü çiftçiler tarafından karşılanan Ticaret Borsası’nın, kendilerini görmezden gelmesine büyük tepki gösterdi. Karaca, çiftçiden sağlanan gelirler saltanatlık kuran yöneticilerin büyük bir yanlışta olduğunu ifade ederek, Borsa yönetiminin bindiği dalı kestiğini vurguladı.
Teknolojiyi ve tarımda yaşanan yeni gelişmeleri öğrenmek üzere düzenlenen bir geziye çiftçilerin kabul edilmemesinin anlaşılır bir durum ol-madığını kaydeden Karaca, Borsa yönetimine ağır göndermeler yaptı.
Karaca, Borsa’nın organize ettiği gezi için Ziraat Odası’nın 1 otobüs, S.S Karacabey Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Koop. Başkanı Mehmet Erdem’in de 1 otobüs talep ettiğini, ancak bunun reddedildiğini belirtti. Karaca, masrafların yarısının Panko Birlik tarafından karşılanacağı bir geziye çiftçileri götürmek gibi bir hataya düştüklerini ifade etti. Karaca, bu tip gezileri düzenlemenin meslek odalarının asli görevleri arasında yer aldığını hatırlatarak, Borsa yönetiminin aldığı olumsuz kararı kınadıklarını söyledi.
Karaca, “Ziraat Odası olarak çiftçimizin yeni teknolojileri görmesi ve tanıması amacıyla 17.03.2009 günü Konya’da yapılacak Tarım Fuarı’na katılmak istedik. Ticaret Borsası’nın bu fuara gezi organize ettiğini bildiğimiz için çiftçilerimizden gelen istek doğrultusunda talepte bulunduk. 2 otobüs ile 100 çiftçimizi bu fuara götürerek gelişmeleri yakından takip etmelerini amaçlamıştık. Ancak, gezi masraflarımızın yarısının Panko Birlik tarafından karşılanacak olmasına karşın, Borsa Yönetiminin sergilediği tutum bizi oldukça üzmüştür.
Gezi için Panko Birlik Genel Başkanı Recep Konuk olumlu yaklaşımda bulunmuştur. Panko Birlik tarafından işletilen Konya Şeker Fabrikası’nın gezilmesi ve incelemelerde bulunulması planlanmıştır. Ziraat Odası ve S.S Karacabey Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Koop. Başkanı Mehmet Erdem’le birlikte bu gezi için 2 otobüs talebimiz Borsa Yönetimi tarafından reddedilmiştir. Bundan önceki yönetimler taleplerimizi her zaman olumlu karşılamıştır. Bütün gelir kaynakları çiftçiler tarafından temin edilen bir kuruluşun bu akıl almaz kararı üyelerimiz tarafından büyük bir üzüntü ve esefle karşılanmıştır.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nu uyarıyoruz. Borsanın görevi, lüks binalarda saltanat sürmek değildir. Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden biri olan Karacabey ekonomisine katkıda bulunmaktır. Çiftçi ve hayvancımızın ürünlerini değerlendirmek ve bu kişilerin eğitimine katkıda bulunmaktır. Borsa’nın verimlilik ve kaliteyi arttırmak en önde gelen görevdir.
Halktan kopuk, günün gerçeklerinden uzak çalışmalar ilçe ekonomisine büyük zararlar vermektedir” diye konuşan Nuri Karaca, Borsa Yönetimi’nin bu tutumunu eleştirdi.
Karaca, Ova Köyleri Sulama Birliği’nde de birtakım yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade ederek, su borcu yüzünden icraya verilen çiftçilere eziyet yapılmamasını istedi. Karaca, “Tarımsal kuruluş, birlik ve kooperatiflerde üstüne düşen fedâkarlığı yapmalı, icralarla, hacizlerle karşı karıya bırakılan çiftçileri bu durumdan kurtarmak için acil düzenlemeler yapılmalıdır.
Karacabey Ziraat Odası kıt imkanlarına karşın üyelerine 20 yıldır faizsiz girdi, bunun dışında anlaşmalı bankalar aracılığıyla da faizsiz kredi sağlamaktadır. Ova Köyleri Sulama Birliği’nin alacaklarını ya yeniden yapılandırmalı yada 1 yıl faizsiz ertelemelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.