Borcunu ödemeyen yandı

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), borcunu ödememekte ısrar eden abonelerin elektriğini Ramazan Bayramı’ndan sonra kesecek. Operasyon, yıllardır elektrik borcunu ödemeyen belediyeler, KİT’ler ve diğer devlet dairelerinden başlayacak
 Borçlu durumdaki tüm abonelere ve kurumlara kesinti yapılmadan önce peşin veya 36 ay taksitle ödeme imkanı sunulacak. Buna rağmen ödemeye yanaşmayanların elektriği kesilecek, aynı zamanda icra takibi de başlatılacak. TEDAŞ’ın 30 Haziran 2008 tarihi itibarıyla alacağı 9,2 milyar YTL’ye ulaştı.
Kurum, aboneye verilen elektriği EÜAŞ, TETAŞ ve serbest üreticilerden satın alıyor. Aboneden parasını tahsil edemeyen TEDAŞ, aldığı elektriğin parasını da ödeyemiyor.
 Yetkililer tüm abonelerden borçlarını ödemelerini istedi. Tedaş yetkilileri, faturaları tahsil edemeyince kendilerinin de borçlarını ödeyemez duruma düştüğünü belirterek, “Özellikle belediyeler, bazı resmi kurumlar, tarımsal sulama aboneleri ve kısmen de olsa konut ve sanayi aboneleri ödeme yapmıyor.” dedi.
 Bu sorunu çözmek için yeni bir karar aldıklarını ifade eden yetkililer, “Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde faturalarını ödememekte ısrar eden abonelerin bayramdan sonra elektriği kesilecek. Kamu-özel abone ayrımı gözetmeksizin bu kararı uygulayacağız. Bunun için borçlu abonelere gerekli yazılar gönderildi.” açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.