Borçlanma talebinde geri adım!

*Belediye Meclisi’nin önceki akşamki oturumuna, Arıtma Tesisi için gündem dışı gelmesi beklenen borçlanma talebinin tepki çekmesin diye rafa kaldırıldığı yorumlandı.

Ergün Koç başkanlığında toplanan meclis üyeleri, 11’i gündem dışı olmak üzere 22 maddeyi karara bağladı. Oturumun en çok merak edilen bölümü ise, Arıtma Tesisi için Başkan Koç’un borçlanma talep edip etmeyeceğiydi. Gündem dışı gelmesi beklenen önerinin yer almaması dikkat çekerken, konunun tepkilere meydan vermemek adına şimdilik rafa kaldırıldığı yorumlandı.

Avil’den etkili konuşma!

Diğer taraftan Karacabey Belediye Meclisi’nde bir ilk yaşandı. Gündemin birinci maddesinde yer alan, “Emekli öğretmen Mustafa Erdoğan isminin Tabaklar Mahallesi 87 Sokağa verilmesi” konusunda ret veren komisyondan gelen kararın saygıya değer olduğunu belirten Avukat Hüseyin Avil, Koç dönemindeki meclis dışında söz alan ilk isim oldu.

            Emekli Öğretmen Mustafa Erdoğan’ın çok değerli bir eğitimci olduğunu dile getiren Avil, “Emekli öğretmenimizi ilçemizdeki birçok kişi tanımayabilir. Ancak 1945 ile 1970 yılları arasındakiler çok iyi bilir. Şu an gördüğüm kadarıyla meclisimiz çok genç. O nedenle Sayın Mustafa Erdoğan hakkında pek fazla bilgiye sahip olamayabilir. Kendisi, Karacabey’de görev yapan çok değerli eğitimcilerimizden biridir. Tanısaydınız, eminim ki bana hak verirdiniz. Çok iyi bir insan olmasının yanında, yoksul öğrencilere hep sahip çıkan bir kişilikti. Onurlu bir eğitimciydi. Bu konuyu yüzde meclisin bir kez daha düşünmesini istiyorum. Eski yerlerin yaz-boz yapılarak değiştirilmesi yerine, Karacabey Belediyesi’ni yeni hizmete sunmaya hazırlandığı bir tesise verilemesi çok iyi ve anlamlı olur. Takdir sizlerindir” dedi.

            Avil’in konuşmasına destek veren Başkan Koç ise, Emekli Öğretmen Mustafa Erdoğan isminin eski Panayır Yeri’nde çalışmaları devam eden parka verilmesini talep etti. Yapılan oylama sonucunda Koç’un talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

İçkili yerler aynı bölgede!

Gündemde yer alan, “İçkili işletmelerin bir bölgede toplanması için yer belirlenmesi ve daha önce alınan meclis kararlarının tespit edilerek iptal edilmesi” konusunda oy birliği sağlandı. Buna göre içkili işletmelerin, Esentepe Mahallesi Çamlı altı mevkiinde Belediye’ye ait 18 bin metrekarelik alana taşınacağı bildirildi. Söz konusu bölgede toprak çekimine başladıklarını belirten Başkan Koç, “Tek katlı, 23 işyerinden oluşacak yerler için 3-5 ay içinde inşaata başlamayı planlıyoruz” dedi.

İmar tartışması!

Meclis oturumunda görüşülen bazı imar konularında kısa süreli tartışmalar da yaşandı. Özellikle bazı imar konularında komisyondan görüş almayı kabul etmeyen Başkan Koç’un, bazılarını da komisyona havale etmek istemesi muhalefetin tepkisine neden oldu.

            Koç’un neden böyle yaptığını sorgulayan muhalefet üyeleri, özellikle Paşaçayırı mevkiindeki arazilerin rantı önlemek amacıyla sanayi imarına dönüşmesini istedi.

Ancak Koç, ters tepki verdiği meclis üyelerine, “Bu işlere sizin aklınız ermez” yanıtı verince kısa süreli sözlü atışma yaşandı.

           

             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.