BORAZAN

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Orduların “hücum” buyruğu ya da çeşitli bildirimler bulunmak amacıyla, farklı tınılar çıkartarak kullandığı bir müzik aletidir; borazan. Halkımız deyim ve atasözü yaratırken iğneli güldürüler yapmışlardır. “Falancanın borazanlığını yapma” ya da “borazancıbaşı” bunlara iki örnektir.
Günlük yaşamda çok kullanılan deyim ve atasözleri olayı, olguyu bazen tek başına açıklayıp ayrıntıları bitirebilir. Ancak “sağır sultanın duyduğunu ” bazıları duyar ama “falancanın borazanlığını yapmaktan vazgeçmezler. Dünyada uyguladığı vahşetten “Katil” damgasıyla anılan Abd’nin borazanlığını yapmakta, Türkiye’mizde sistem partilerinin adeta “gizli tüzüğü”.
“Suriye kimyasal kullandı” yalanı daha Abd’nin ağzından çıkmıştı ki…Akp-Mhp-İyi Parti-Hdp-Yandaş Basın-Vatansız solcu-Liboşlar korosu iş başı yapıverdi ! “Katil Esad, kendi vatandaşlarını katlediyor. Bu katliam durdurulsun” demeçlerini patlattı, çok sesli koro ! Sosyal medyada “Beyaz Miğferler” adlı senarist grubun görselleri paylaşılıverdi. “Eşit yurttaşlık” adlı Öcalan programının savunucusu, fetö icazetli eski bakan Akşener “aldığı emir gereği ” Akp’yi bir adım öne bile geçti.
YALAN 1….”Sarin gazı kullanıldı”…Sarin gazına maruz kalan insanlara şu verilmez. Hazırlanmış görüntülerde su veriliyor !
YALAN 2…..Suriye “Birleşmiş Milletler ” gözetiminde ” -250 kişilik ekiple – 2011 yılında kimyasal silahlarını yok etti.
YALAN 3…..”Beyaz Miğferler ” adlı görevli grup çocukların ağzına “yapay köpük” sıkarken yakalandı.
YALAN 4. ….”Beyaz Miğferler ” adlı görevli grubun ilgili görselleri hazırladığı “stüdyo” basıldı.
YALAN 5……Abd her yenildiği, rezil olduğu anda bunu ortaya atar. Fransa, İngiltere çıkarları gereği bu yemi kabul eder. “Çakma kahramanlığa” soyunur.
YALANIN EN KATMERLİSİ….”Katil Esad”…Yahu Suriye’ye piyonlarıyla saldıran emperyalist Batı değil mi ? Bombalayan Abd-İsrail değil mi? Ülkesini savunan bir Devlet Başkanı nasıl “Katil” olabilir ?
Vahşi, emperyalist Batı yalanlarını kendisi bile “ithaf ediyor”. Akp-Mhp-Hdp-Yandaş Basın-Vatansız solcu -Liboşlar korosu “borazanlığını ” yapmaya devam ediyor. Suriye’ye gerek füzeleri, gerekse piyonlarıyla saldıran emperyalist Batı’nın basınında yer alan demeçlerden bir kanıt. Koroya ithaf edilir.

Abd’nin yalanları tescillidir. Japonya’ya atom bombası atarken; Vietnam ‘da yüzbinlerce insanı katlederken; Libya’da, Irak ‘ta, Afganistan ‘da, Kore’de, Yemen’de tecavüz ve katliam yaparken nedenleri neydi? Kimyasal mı? İç savaş mı? Irak’ta da bu yalanı söylediler. Yıllar sonra itiraf ettiler.
Donald Rumsfeld-27 Mayıs 2003
“Irak’ta kitle imha silahlarını bulamamamızın asıl nedeni Saddam’ın bunları savaş öncesi yok etme yolunu tercih etmesi olabilir ! ( E hani Amerika herşeyi bilir, görürdü; çok sesli koro).
Cobdoleeza Rice-30 Ocak 2004
“Irak dışarıya çok kapalı bir ülkeydi. O nedenle Irak’la ilgili topladığımız istihbaratlarda yanılmış olabiliriz. Kitle imha silahlarını belki hiç bulamayabiliriz. (Yok ki neyi bulacaksın,Abd kıvırmaya devam ediyor. Çok sesli koro buna ne der acaba !)
Colin Powell-14 Eylül 2004
“Benim son bir yılda vardığım sonuç şu. Saddam’ın elinde kitle imha silahları bulunduğu yönünde BM’de yaptığım konuşma hatalıydı. Çünkü ; kusurlu ve yanlış istihbarata dayanıyordu. ” (Çok sesli koroya bir başka belge daha)
George Bush-9 Şubat 2004
“Irak’ta kitle imha silahı bulmayı umuyorduk. Ancak bulamadık. Savaşın temelsiz bir gerekçe ile çıkarıldığına inanmıyorum ” (Gerekçeniz “kitle imha silahı ” değil miydi?)
TÜRKİYE CUMHURİYETİ; derhal Akp iktidarından kurtulmalıdır. Abd’den yönetilen çok sesli korodan “Vatan Bütünlüğü” için kurtulmalıdır. Görülüyor ki; sistemin partilerinde siyasi bilgi, siyasi yeterlilik, devlet adamlığı yoktur. Bu bakımdan ne Akp, ne Atlantik Sisteminin diğer borazanları Mhp-Hdp-İyi Parti -Vatansız solcu -Yandaş basın-liboşlardan “Vatanın Bütünlüğüne” ve “Ulusun Birliğine” gittikçe ihanete varacak zararlar gelmeye devam edecektir.
Son söz; “Yalancının mumu söndü “…..Yakmaya çalışmayın, Çok sesli koro….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.