“Bizim bizden başka dostumuz yok!”

S.S. Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri 67. Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı

S.S Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu: Maalesef her sene söylüyorum, artık dilimizde tüy bitti. Tüm tarımsal girdilerimize, gübreye, mazota işçiliğe zamlar gelirken, çiftçimizin ürününe hiç zam gelmiyor. Çiftçi geçimini sağlayamıyor. Çiftçi her sene zorluklarla üretim yapıyor. Bizim bizden başka dostumuz yok, bunu hepimiz görüyoruz.”

S.S. Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 67. Olağan Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz hafta yapıldı. Okçugöl Satış Mağazası Tesisleri’nde düzenlenen toplantı, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirildi. Az sayıda katılımın olduğu genel kurulda bölge ziraat odası başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ortaklar yer aldı.

Genel Kurul’da dikkat çeken bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Buradan tüm yetkililere sesleniyorum; çiftçimizin sesine kulak verin. Biz üretmezsek Türkiye aç kalır. Ülkemiz bir tarım ülkesi ve toprağında bereket var. İthalat yapmayın, vatandaşlarımızı başka ülkelerin ürünlerine muhtaç etmeyin. Çünkü biz bize yeteriz.” dedi.

S.S Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin faaliyetleri hakkında ortaklarını ve katılımcılarını bilgilendiren Başkan Hasan Karahasanoğlu, çiftçiye ve üreticiye sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Başta Hükümet olmak üzere tüm yetkililere seslenen Karahasanoğlu, çiftçinin her sene tüm zorluklara rağmen üretim yapmaktan vazgeçmediğini söyledi.

Başkan Karahasanoğlu, şu ifadelere yer verdi: “2019 faaliyet yılında kısıtlı imkanlarımıza rağmen siz değerli ortaklarımıza toplamı 221 milyon TL tutarında 57 bin ton kimyevi gübre, 20.000 ton yem ve küspe, 2.600 ton mazot, 116 milyon metre damla sulama hortumu ve sizlerin istediği her türlü tarımsal girdilerinizi temin ederek, düşük faiz ve uygun ödeme koşulları ile peşinatsız dağıttık.

Amacımız zorlu piyasa koşullarında sizleri ezdirmemektir. Her sene kooperatifimize yenilikler yapmaya gayret ediyoruz. Bu sene de Manyas’ın Bölceağaç Mahallesi’nde Beta Ziraat’in 45 bin metrekare yerini satın aldık. Arsa üstünde bulunan eski salça fabrikasından kalma harabe binaları yıkarak yerine 2500 metrekare yeni depo binası yapmaktayız. İnşaat bitmek üzere.

Değerli çiftçi kardeşlerim; biz bunları devletten ve herhangi bir kuruluştan tek kuruş almadan burada gördüğünüz ve diğer bölgelerde de görebileceğiniz birçok tesis yaptık. Sizler için birlikte yaptık. Bugüne kadar herkese yokluktan nerelere gelinebileceğini gösterdik. Bizim çözüm adına sesimizi duyurabileceğimiz konular var. Maalesef her sene söylüyorum, artık dilimizde tüy bitti. Tüm tarımsal girdilerimize, gübreye, mazota işçiliğe zamlar gelirken, çiftçimizin ürününe hiç zam gelmiyor. Çiftçi geçimini sağlayamıyor. Çiftçi her sene zorluklarla üretim yapıyor. Bizim bizden başka dostumuz yok, bunu hepimiz görüyoruz.

Biz çiftçilere nakit para desteği yapılmasını değil, çiftçilerin ürünlerinin para etmesini istiyoruz. Mazotun ve gübrenin fiyatlarının düşürülmesini, çiftçiye ucuz mazot verilmesini istiyoruz. Hükümetimizden, milletvekillerimizden bu konuda destek bekliyoruz. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum; çiftçimizin sesine kulak verin.

Biz üretmezsek Türkiye aç kalır. Ülkemiz bir tarım ülkesi, toprağında bereket var. Vatandaşlarımızı başka ülkelerin ürünlerine muhtaç etmesinler. Buğday, mısır, pirinç ithalatı yapmasınlar, inanın biz bize yeteriz.

Sevgili çiftçi kardeşlerim; malumunuz salgın hastalıkla da mücadele ediyoruz. Burada olduğu gibi mağazalarımızda da tüm önlemleri yerine getiriyoruz. Lütfen sosyal mesafe kurallarına riayet ediniz.

Bugün buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken bizlere her konuda yardımcı ve destek olan, çıkarlarımızın korunmasını sağlayan Pankobirlik Genel Müdürlüğü’ne, Kooperatifimizin Müdür ve personeline teşekkür ederim. Ayrıca yönetim kurulu arkadaşlarım adına, 2020 yılının sağlık içinde bol ve bereketli bir yıl olarak geçmesini temenni ederim.”

Karaca, Denetim Kurulu’nda

Öte yandan S.S. Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 67. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Denetim Kurulu seçimi de yapıldı. Tek listeyle gerçekleşen seçimde Karacabey’in tarımda duayen ismi Nuri Karaca, Manyas bölgesinden Yaşar Güngör ve Mustafakemalpaşa’dan İlhan Gürkaş, Kooperatifin Denetim Kurulu’na seçildiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.