Bizi örnek alıyorlar!

Bizi örnek alıyorlar!
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, su ücretlerinin pahalılığı yönünde çıkan eleştirilere cevap verdi.
Türkiye’de vatandaşına en ucuz su veren belediyelerden biri olduklarını belirten Başkan Koç, geçmiş dönemlerdeki yönetimlerin uyguladığı ücretlendirmeyi belgeledi.
21 Şubat 1992 yılında alınan meclis kararıyla meskenlerde 1 metreküp suyun 2,00 TL, 7 Haziran 1994 yılındaki meclis kararında alınan 1 metreküp suyun 8,00 TL olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ergün Koç, şu anda ilçe halkına KDV dahil 1,65 TL’den su verildiğini söyledi.
‘Akıllı Sayaç’ kullanan vatandaşların ise, yüzde 5 oranında 1,58 TL ile daha ucuz su kullandığına değinen Başkan Koç, bu uygulamayı özendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
2 yıldır suya zam yapmadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ergün Koç, “1 Ağustos 2007 tarihinden bu yana suya zam yapmadık. Örnek alınan bir belediyeyiz. Karacabey’de başlattığımız, ‘Akıllı Sayaç’ uygulamasını, Türkiye’de 10’dan fazla belediye örnek aldı. Geçmiş yönetimlerle kıyaslandığında, Türkiye’de en ucuz su veren belediyelerden biriyiz. Biz hizmeti ilke edindik. Yaptıklarımız anlatmakla bitmez. Yeni dönemde de Karacabey için en güzel hizmetleri sergileyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.