“Biz varken, sizler yalnız değilsiniz”

AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları, geçtiğimiz hafta kutlanan Yaşlılar Haftası’nda vefa örneği göstererek bir dizi ziyaret ve faaliyetler gerçekleştirdi.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, ilçedeki yaşlıların büyük kesimine ulaşmak adına, etkinliklerinin iki hafta sürdüğünü dile getirdi. Sadece Yaşlılar Haftası’nda değil her zaman onların yanında olduklarını ve sık sık ziyaret ettiklerine dikkat çeken Özenli, “Bir yandan ana kadememiz, Gençlik Kolları’mız, diğer yandan da biz Kadınlar Kolu olarak yaşlılarımızla bir araya geldik. Yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz bizlere huzur kokan evlerini açtılar. Onları sadece ziyaret etmekle kalmadık. Evlerimizde yemek yaparak yalnız yaşayan yaşlılarımızı sofralarında yalnız bırakmadık. O anlarda hissettiğimiz karşılıklı manevi huzuru kelimelerle anlatamayız o yüzden sadece yaşanır.
Onların kapısını çaldığımızda, yüzündeki gülümseme olmak bizim için her zaman çok önemli olmuştur. Yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı hoşgörü onlara olan minnet borcumuzun temelini oluşturmaktadır. Çünkü onlar ilçemizin ulu çınarları. Onlar bizim anamız, babamız, teyzemiz, amcamız onlar bizim geçmişimiz geleceğimiz, onlar her şeyimiz. Kendilerine hatırlarını sorduk, onların talep ve önerilerini dinledik.
Ziyaretlerimizde bir nebze de olsa yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize. Baş tacı yapmış olduğumuz yaşlılarımızın tecrübelerinden, birikimlerinden her zaman istifade etmekteyiz.
AK Parti olarak son 16 yılda yaşlılarımızın rahatı ve refahı için çok büyük adımlar atılmıştır. 2007 yılında yaşlılarımıza evde bakım hizmeti başlattık. İlk kez evde sağlık hizmetini başlatarak, çınarlarımızın ayağına sağlık götürdük. İmkanları yetersiz, bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık. 65 yaş üstü aylığını, 2002-2017 yıllarında tam 7,5 katına çıkardık. 2002 öncesi eski Türkiye’den kalan enkazlardan biri olan utanç vesilesi maaş kuyruklarına son verdik. Geçtiğimiz yıl itibarıyla 12 milyon 599 bin vatandaşımıza evde maaş ödemesi yaptık. 65 yaş üstü çınarlarımıza belediye otobüsleri ve halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik, şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarının önünü açtık ve daha birçok yaşlı dostu sosyal politikalar geliştirdik.
Ayrıca, engelli vatandaşın yanında çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç olanların bakımını üstlenenlere de bakım parası verdik. Yaşlılar bizim başımızın tacıdır diyerek onlara hak ettikleri değeri vermeye devam edeceğiz. Sosyal politikalarda 2023 vizyonumuz; ‘Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz’ şeklindedir.
Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Sizler Türkiye’nin geçmişisiniz, tecrübelerisiniz. Biz varken sizler yalnız değilsiniz. Türkiye’nin geleceği de sizlerin tecrübeleriyle şekillenecektir. Ayrıca bize kapılarını açan ziyaret ettiğimiz tüm yaşlılarımıza güler yüzleri için çok teşekkür ederiz. Yaşlılar Haftası’nı samimi duygularla kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimizin ellerini öpüyor, mutlu, huzurlu ve uzun bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu.
Özenli ayrıca Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde de ilçedeki özel çocukları ziyaret ettiklerini söyledi. Özenli, “Özel çocuklarımızın sevgiye, ilgiye ihtiyaçları var. Biz bu ziyaretlerimiz sık sık gerçekleştirerek, onları mutlu etmeye devam edeceğiz. Onları kucakladık, sevdik. Onlarla vakit geçirmekten çok keyif aldık. Herkesin bu konuda daha hassas olmasını umut ediyor ve özel çocuklarımızın yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.