“Biz senin kimlerin sofrasında oturduğunu biliyoruz”

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut, “Akp Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş’ın bir konuşmasında Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Türkan Saylan ve Nazım Hikmet’i “Vatan haini” ilan eden açıklamasına sert tepki gösterdiğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
Aykut; “AK Parti Adayı Alinur Aktaş’ın Cumhuriyet Değerlerini “Vatan Haini” gösteren açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Biz senin kimlerin sofrasında yemek yediğini biliyoruz” dedi.
Aykut açıklamasını şöyle sürdürdü; “AKP Bursa Adayı Alinur Aktaş, İnegöl’de yaptığı bir toplantıda “Nerde bu devlete ve bayrağa savaş açmış. Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok. Nerde dinle diyanetle problemi olan varsa diye başlayan bir konuşma yapıyor. Öncelikle şunu belirteyim, bu bir suç ihbarıdır. Bütün Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Cumhuriyetimizin Değerlerine, Aydınlarına karşı yapılmış bu hakaretin bedeli hukuken ödetilmelidir. Aylar önce partimizin yaptığı açıklamada “Millet Düşmanlarından Millet İttifakı, Cumhuriyet Düşmanlarından Cumhur İttifakı ” olmaz demiştik. Aktaş’ın bu konuşmasıyla “Cumhur İttifakı ” denilen ittifakın “Cumhuriyet Düşmanlığı” tescillenmiştir. AKP adayı şunu öğrenmelidir ki; Uğur Mumcular, Bahriye Üçoklar, Bayrağa ve Devlete savaş açtıkları için değil, Amerikan sofralarında maklube yiyenlere, gladyonun yobaz terör örgütü, Millete kurşun sıkan fetöye karşı savaştıkları için katledildiler. Uğur Mumcular; Cumhuriyeti korumak adına, Devleti korumak adına bu ucubelerle savaşırken, sizler şakirtlerin maklube sofralarında oturup maklube yiyordunuz. Şunu bilin ki; o safralar Cumhuriyetin gücüyle, Atatürk ‘ün gücüyle dağıtıldı. Uğur Mumcuların, Türkan Saylanların, Bahriye Üçokların verdiği bu savaşın devamında o sofralar dağıtıldı.
Bizler Silivri Zindanlarında sizlerin el ele kurduğu kumpaslara karşı o gladyoyla savaşıyorduk. “Nerde Bayrağa ve Devlete savaş açmış adam varsa” derken kendi tarihinize bakın. Bakın ve utanın. Derhal Cumhuriyet Değerlerimizden özür dileyin. Ve bu fetö ağızlarını utanmanız varsa terk edin.
Saygıdeğer Bursalılar; Kurtuluş Savaşı destanlarını yazmış Vatan Şairi Nazım Hikmetleri, Cumhuriyet ve Atatürk Devrimlerini savunurken Amerika tarafından katledilmiş Uğur Mumcuları, Bahriye Üçokları kirli siyasi oyunlarına alet etmeye çalışanlara gerekli tepkiyi gösteriniz, yanıtı veriniz.
Fetö ağzıyla konuşan Cumhuriyet Düşmanlarına, Tarihimizin değerli büyükleriyle onları karşılaştırarak takıyye yapan kirli ağızlara fırsat vermeyiniz.
Bursa’da Nazım Hikmetlerin, Uğur Mumcuların, Bahriye Üçokların, Türkan Saylanların kalesi Vatan Partisi’nde birleşiniz”
Öte yandan Vatan Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Suna Soydaş; hukuki gereklilikleri tamamlayarak AKP Adayı Alinur Aktaş hakkında “suç duyurusunda” bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.