“Biz Oyuncaklarımızı Kendimiz Yapıp, Paylaşıyoruz”

Karacabey Ömer Matlı İlkokulu İngilizce Öğretmeni Fatma Kankal rehberliğinde “Biz Oyuncaklarımızı Kendimiz Yapıp Paylaşıyoruz” projesi kardeş okul olan Eskişehir Avukat Vahap Demirer İlkokulu ile start aldı.
Projenin tanıtımına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de katılım sağladı. Ömer Matlı İlkokulu Müdürü Hikmet Ulga “Projenin ana hedefi öğrencilerde paylaşım duygularını geliştirmek olup bunun yanında öğrencileri biraz olsun teknolojiden uzak tutmak ve velilerimizin çocuklarına evde oyuncaklarını beraber yaparak biraz daha fazla zaman ayırmalarını sağlamaktır.” dedi.
Ulga, “Projeye yaklaşık olarak 70 öğrenci ve veli katılmış olup tamamı el yapımı oyuncaklardan oluşmaktadır. Yapılan bu oyuncaklar Eskişehir’de kardeş okul olan Avukat Vahap Demirel İlkokulu’na gönderilecektir. Ayrıca kardeş okuldan da yapılan oyuncaklar bizim okulumuza gelmiştir.” İfadelerini kullandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de; “Bakanlık olarak böyle projeleri önemsiyoruz. Bugünlerde de gündemde olan ve yoğun bir şekilde okullarımızda da uygulanan Sıfır Atık Projesi’ne uygun olan anasınıflarından başlayarak öğrencilerin ellerinden naylon oyuncakları alarak onların yerine el emeği göz nuru olan bezden ve ahşaptan yapılan oyuncaklar vermeyi hedeflemekteyiz. Böyle projeleri destekliyor emeği geçen başta Proje Sorumlusu İngilizce öğretmeni Fatma Kankal olmak üzere okul yöneticilerini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ederim.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.