Bitki koruma bayiliği için geç kalmayın!

Bitki koruma bayiliği için geç kalmayın!
Karacabey Tarım Müdürlüğü, bitki koruma bayilik ya da izin belgesi almak isteyenlerin 12 Mart 2009 tarihine kadar Bursa İl Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini bildirdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, bitki koruma ürünlerinin, toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayi veya toptancıların sorumlulukları, depolanması ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esasların, “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre düzenlendiğini söyledi.
Ceylan şunları söyledi; “Söz konusu yönetmeliğin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde belirtilen ‘Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancı İzin Belgesi’ talebinde bulunanlara, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce 26 Nisan 2009 Pazar günü saat 10.00 da Ankara’da sınav yapılacaktır. Bitki koruma bayilik ya da toptancılık izin belgesi talebinde bulunan kişiler en geç 12 Mart 2009 tarihine kadar bizzat İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Sınav için gerekli belgeler ve ayrıntılı bilgi Bursa Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesinden veya www.bursatarim.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.